Zeci de adolescenţi s-au întrecut într-o competiţie de argumentare şi gândire critică, la Galaţi

Zeci de adolescenţi s-au întrecut într-o
competiţie de argumentare şi gândire critică, la Galaţi

Profesoara Ana Maria Costiuc alături de elevii săi la Olimpiada Tinerii Dezbat Foto: Valentin Trufaşu

Elevii de la diferite licee din Galaţi au organizat dezbateri în format academic, susţinând pe rând punctul de vedere al Guvernului, al Parlamentului şi cel al Opoziţiei pe diverse teme de interes general.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, 25 mai, a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale Tinerii Dezbat la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Galaţi, o competiţie de argumentare şi gândire critică.

La olimpiada ajunsă la a treia ediţie au participat 36 de elevi şi 18 profesori, 12 dintre aceştia fiind şi coordonatori ai echipelor de tineri înscrişi în concurs, ceilalţi 6 fiind arbitri independenţi.

”Elevii participă în echipe de câte trei persoane, meciurile se desfăşoară în formatul tipic al dezbaterilor academice. Într-o dezbatere o echipă este susţinătorul punctului de vedere al Guvernului sau al Parlamentului, iar cealaltă este în Opoziţie. Dezbaterea are loc pe nişte moţiuni stabilite de Ministerul Educaţiei, astfel încât elevii au avut timp să îşi pregătească susţinerile”, ne-a declarat Octavian Pătraşcu, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

FOTO Valentin Trufaşu

Olimpiada s-a desfăşurat pe două secţiuni (începători şi avansaţi), urmând ca elevii care vor ocupa primele locuri să se califice la olimpiada naţională, care va avea loc în intervalul 9-13 iulie la Piatra Neamţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: