Vremea se răceşte de vineri în sudul Moldovei. Sunt şanse mari de ploaie, iar temperatura nocturnă scade la 4 grade

Vremea se răceşte de vineri în sudul Moldovei. Sunt şanse mari de ploaie, iar temperatura nocturnă scade la 4 grade

FOTO Arhiva Adevărul

Vremea rece şi ploioasă se va menţine până joi, 19 aprilie, după care va urma o uşoară încălzire. Zona Moldovei este ferită de temperaturi negative sau de ninsori, care se vor limita doar în zonele de vest ale ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meterologii avertizează că vremea se va răci treptat în următoarea perioadă şi că vor veni ploile. Până în data de 13 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 20-22 de grade în zonele din sudul Moldovei, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. 

După această dată se anticipează o scădere treptatăa temperaturilor, astfel media regională a maximelor termice, va ajunge la 14-15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârşitul intervalului, se va încălzi uşor, la valori de 17-18 grade.

Media temperaturilor minime va fi în jur de 6-7 grade în primele două dimineţi, apoi nopţile vor fi mai răcoroase, cu minime termice ce pot scădea sub 4-5 grade.

În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, dar mai ales în perioada 16–18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

citeste totul despre: