Vremea frumoasă i-a îmbiat pe gălăţeni să petreacă Paştele în natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Paşte, gălăţenii au luat cu asalt Pădurea Gârboavele. Foto: Oana Cernat
De Paşte, gălăţenii au luat cu asalt Pădurea Gârboavele. Foto: Oana Cernat

Nu este sărbătoare fără un grătar la iarbă verde, iar gălăţenii nu au făcut excepţie. Cum meteorologii anunţaseră o vreme prietenoasă, cei dornici să-şi petreacă Paştele în aer liber au luat cu asalt principalele zone de agrement din oraş

Însoţiţi de prieteni şi familie, sute de gălăţeni au luat cu asalt zonele de agrement din oraş. Desigur, nu înainte de a se „înarma” cu băutură şi carne gata condimentată, numai bună de pus pe grătar, dar şi cu foarte multă bună dispoziţie.

Cei mai mulţi au ales să îşi întindă mesele în Pădurea Gârboavele. De la distanţă se puteau auzi în boxe ritmuri de manele şi muzică populară, semn că distracţia era în toi.

În timp ce doamnele se relaxau pe pătură, domnii se ocupau de prepararea fripturii.

„Pregătim la grătar pulpe, carne de purcel, cârnăciori şi mici. Hristos a Înviat!”, ne-a spus un gălăţean.

La o distanţă de câţiva metri, zeci de prieteni ciocneau ouă roşii în timp ce grătarele sfârâiau.

De la ospăţ nu au lipsit nici bucatele tradiţionale de Paşte, pregătite de doamne cu multă atenţie.

„Am adus ouă roşii, pe care le-am decorat împreună cu fiica mea, pască şi cozonac. Am preferat să le savurăm în natură, ne-am săturat din stat în casă toată iarna”, ne-a povestit doamna Bianca.

„Am o reţetă proprie, gătesc mielul la ceaun, cu untură de porc, adaug legume călite, ceapă, usturoi, ardei şi vin alb pentru savoare. Bunicul meu lucra la o stână şi acolo am învăţat să prepar carnea de miel”, ne-a povestit un gălăţean.

După ce au mâncat pe săturate, gălăţenii au făcut şi puţină mişcare în natură.

La Galaţi, mercurul a urcat astăzi în termometre până la 22 de grade Celsius.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite