Vremea capricioasă a dat peste cap bioritmul animalelor de la Grădina Zoologică. Cum se comportă acestea

Vremea capricioasă a dat peste cap bioritmul animalelor de la Grădina Zoologică. Cum se comportă acestea

Tigrul siberian este în mediul lui prin zăpadă FOTO Zoo Galaţi

Personalul grădinii zoologice din Galaţi spune că urşii au ieşit deja din hibernare, iar leii africani nu se sfiesc să se plimbe prin zăpada pufoasă, deşi nu-i deloc arealul lor favorit. Alte animale, cum ar fi ratonii, preferă să evite vremea rece dormind în culcuşuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alternanţa bizară dintre vremea foarte rece şi temperaturile neobişnuit de ridicate din această iarnă a dat peste cap bioritmul animalelor de la Grădina Zoologică din Galaţi, care au ajuns să se comporte atipic.

„Iarna le place unora dintre animalele de la noi. Au ieşit afară urşii, preferă să nu mai  hiberneze, tigrii siberieni sunt însă  în mediul lor. O curiozitate este însă legată de leii africani care au ales să petreacă după amiaza în spaţiul liber, în zăpadă. Nu toate animalele de la Zoo Galaţi au ales să iasă afară,  ratonii nu ies, iubesc prea tare culcuşul  pe care l-am făcut, cu paie. Nu iubesc zăpadă”, a spus biologul Mădălin Şerban, de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi.

De altfel, urşii au dat semne de ieşire din hibernare încă din februarie (pe fondul vremii foarte calde), lucru neobişnuit pentru această specie.

În acelaşi timp, leii africani, care în alţi ani evitau cu desăvârşire zăpada, de data aceasta, la episodul de ninsoare din aceste zile, au ieşit la o plimbare (e drept, destul de timidă) pe stratul imaculat de nea. În schimb, tigrul siberian s-a simţit ca acasă prin zăpadă şi a dat o adevărată „reprezentaţie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: