VIDEO Trei cadre medicale din Galaţi sunt infectate cu noul coronavirus. Au fost declanşate anchete epidemiologice la trei spitale

VIDEO Trei cadre
medicale din Galaţi sunt infectate cu noul coronavirus. Au fost declanşate
anchete epidemiologice la trei spitale

Foto: arhivă Adevărul

O asistentă medicală de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" din Galaţi, o asistentă de la Spitalul de Boli Infecţioase şi o biochimistă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două asistente medicale de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" din Galaţi şi Spitalul de Boli Infecţioase, dar şi o biochimistă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" au fost diagnosticate cu COVID-19, după cum ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Cadrele medicale au revenit pe 13 martie dintr-o excursie din Turcia şi nu au fost plasate în autoizolare la domiciliu deoarece, la acel moment, acest stat nu apărea pe lista ţărilor cu cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Au fost declanşate anchete epidemiologice la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" din Galaţi, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei". Nu este motiv de alarmare. Important este să respectăm măsurile de protecţie dispuse de autorităţile medicale şi vom fi în siguranţă”, a precizat dr. Liliana Iordăchescu.

”La Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi s-a înregistrat un singur caz pozitiv, la o infirmieră. Este asimptomatică, izolată la domiciliu din seara zilei de 21 martie. A fost testată şi inclusă în ancheta epidemiologică de aseară şi continuată în cursul zilei de azi. Au fost investigate toate cazurile expuse la cazul respectiv, deci contacţii apropiaţi ai acesteia. În conformitate cu metodologia actuală, se face doar izolare la domiciliu timp de 14 zile, deci toate persoanele la risc au fost identificate şi izolate la domiciliu. În cazul în care va apărea un caz de îmbolnăvire în rândul acestor contacţi, acesta se va prezenta de urgenţă la spital. Vor fi monitorizaţi telefonic de Direcţia de Sănătate Publică. La acest moment, reuşim să ne acoperim turele cu personalul rămas”, a declarat dr. Mihaela Debita, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi.

Cele 39 de persoane care au călătorit în Turcia cu cadrele medicale din Galaţi au fost identificate şi plasate în autoizolare la domiciliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: