VIDEO Teribilism în trafic: un şofer face „drifturi” minute în şir, cu mare viteză, într-un sens giratoriu din Galaţi

VIDEO Teribilism în trafic: un şofer face „drifturi” minute în şir, cu mare viteză, într-un sens giratoriu din Galaţi

Maşina s-a învârtit minute în şir în intersecţia din Galaţi FOTO captură video

Incidentul a fost filmat de un cameraman amator, care a pus materialul video pe internet. Cazul a stârnit comentarii virulente din partea internauţilor, mai ales după ce proprietarul maşinii a început să dea mesaje private injurioase celor care îi criticau apucăturile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nou tip de teribilism în trafic face furori în oraşele Galaţi şi Brăila, spre disperarea celor care locuiesc în vecinătatea „pistelor de încercare” ah-hoc. Posesorii de maşini puternice se întrec, în toiul nopţii,  în a „produce” derapaje controlate în sensurile giratorii, iar „episoadele” cu scârţâituri înfiorătoare de pneuri pot dura minute în şir după cum demonstrează materialul video alăturat.

Secvenţa a fost filmată de un cameraman amator, sâmbătă noaptea, în cea mai mare şi aglomerată interecţie din Galaţi - sensul giratoriu de la „Ultimul leu” - unde se întâlnesc două bulevarde foarte mari ale oraşului (Brăilei şi Oţelarilor), precum şi calea rutieră care face legătura între Centură (prin Prelungirea Brăilei) şi trecerea cu bacul peste Dunăre.

Din imagini se poate vedea cum şoferul, profitând de traficul rarefiat de după miezul nopţii, se învârte cu maşina în sensul giratoriu de mai multe ori, cu viteză foarte mare, cu scopul de provoca deraparea controlată a pneurilor şi „tradiţionalele” scârţâituri.

Potrivit celor care au comentat pe internet (pe reţeaua de socializare Facebook, într-un grup special al şoferilor din Galaţi) la postarea cu incidentul, astfel de episoade sunt foarte dese în ultimele luni, fiind folosite în special maşini ale unor mărci cu tracţiune pe spate (mai ales BMW) cunoscute pentru faptul că derapează uşor în curbe, făcând un zgomot asurzitor.

Ulterior, pe măsură ce comentariile s-au înmulţit, iar criticile la adresa şoferilor care fac asfel de gesturi în trafic au devenit tot mai numeroase, presupusul proprietar al maşinii implicate în incident, un anume Ionuţ, a început să dea mesaje private injurioase celorlalţi, pe care îi acuză de „sifonărăreală” şi de „lipsă de bărbăţie”.

Comentatorii se miră şi de faptul că deşi aceşti teribilişti îşi fac de cap noapte de noapte în oraş, fie în amintitul sens giratoriu, fie pe bulevardul Falezei, poliţiştii nu iau nicio măsură pentru a stopa periculosul fenomen.

Cu situaţii similare de trafic s-au confruntat în acest an şi autorităţile de la Brăila, care au preferat în cele din urmă să pună în sensurile giratorii o serie de „vibratoare” care temperează pofta de viteză a şoferilor în căutare de adrenalină.

citeste totul despre: