VIDEO Sute de kilograme de produse alimentare fără acte legale, alcool şi ţigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii gălăţeni

Controale în pieţele din Galaţi

Ieri şi azi, ofiţeri de poliţie, tehnicieni din cadrul Serviciului Criminalistic şi medici din cadrul DSVSA Galaţi au acţionat pe raza municipiului Galaţi în vederea combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării alcoolului, băuturilor alcoolice, cărnii şi produselor din carne, peşte şi alte mărfuri alimentare, precum şi a produselor din tutun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, au fost organizate filtre în trafic de către poliţiştii rutieri pentru verificarea legalităţii deţinerii de animale vii sau produse de origine animală, ori mărfuri alimentare, transportate cu mijloace auto.

Au fost organizate controale în pieţele şi zonele agroalimentare de pe raza municipiului Galaţi şi au fost verificate 28 societăţi comerciale şi 85 de persoane fizice care comercializau carne, peşte, produse din carne şi peşte şi băuturi alcoolice.

În urma controalelor efectuate au fost constatate 12 infracţiuni de evaziune fiscală, constând în neînregistrarea sumelor încasate din vânzări, patru infracţiuni de contrabandă cu produse din tutun şi două infracţiuni prevăzute de Codul penal, respectiv expunerea spre vânzare de băuturi falsificate sau substituite. Au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.100 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 134 kg carne şi produse din carne, 314 kg peşte,  142,5 kg brânză , 67 litri alcool, 1200 litri vin şi 18.280 ţigarete de diferite mărci, toate de provenienţă Republica Moldova, ţigarete introduse ilegal pe teritoriul ţării.

În cazul infracţiunilor constatate, cercetările vor fi continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmand ca organele fiscale să stabilească şi  sumele cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările