VIDEO Cum poţi să mori în România în timp ce traversezi strada pe zebră: o femeie, în pericol de câteva ori în doar câteva secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul revoltător din trafic de la Galaţi FOTO Captură video
Momentul revoltător din trafic de la Galaţi FOTO Captură video

Imaginile sunt filmate de un şofer de autobuz şi arată cum o femeie aflată pe trecerea de pietoni, undeva în oraşul Galaţi, nu reuşeşte să traverseze strada şi stă în mijlocul ei. Dacă nu ar fi fost atentă, cel puţin cinci maşini i-ar fi pus viaţa în pericol. Toate trec în mare viteză fără să-i dea prioritate. Filmul a stârnit comentarii virulente pe internet.

Postarea, făcută pe internet de un şofer de autobuz, care a filmat traficul cu o cameră fixă de pe parbriz, a stârnit comentarii virulente în mediul virtual, având în vedere că filmarea arată cu câtă lejeritate sunt încălcate regulile de circulaţie şi cât de puţin pun preţ unii şoferi pe vieţile pietonilor.

Din imagini se poate vedea cum, la intersecţia străzilor Nae Leonard şi Gheorghe Doja din cartierul Ţiglina 2 din Galaţi, la o trecere de pietoni nesemaforizată, dar semnalizată corespunzător cu panou de avertizare şi marcaj pe asfalt, o femeie se chinuie să treacă strada.

Filmarea surprinde momentul în care femeia se află circa un metru pe trecerea de pietoni, dar două autoturisme nu opresc pentru a-i da prioritate. Primul are scuza că nu avea vizibilitate, însă al doilea avea toate condiţiile să vadă pietonul, căci maşina din faţa lui tocmai oprise în intersecţie pentru a vira la stânga, deci şi el încetineşte în apropiere de zebră, pentru a se opri imediat după marcaj.

Autobuzul din care se filmează opreşte, iar femeia se angajează în traversarea străzii Gheorghe Doja. Ajunsă exact pe mijlocul străzii, ea este nevoită să se oprească pentru a se feri de o maşină de teren, care trece în viteză fără a da prioritate.

La o fracţiune de secundă distanţă, pietonul aproape este foarte aproape de a fi acroşat de un taxi care trece, de asemenea, tot în viteză, pentru ca, imediat, o maşină care face dreapta dinspre Nae Leonard spre Gheorghe Doja să treacă mai departe.

Concomitent, o altă maşină vine pe strada Doja şi trece mai departe. De-abia a şasea maşină implicată opreşte pentru a da prioritate pietonului.

Pieton în pericol grav în trafic

Imaginile au stârnit comentarii virulente pe internet, iar dincolo de mesajele revoltata, sute de oameni cerând Poliţiei să se autosesizeze, iar Primăriei Galaţi să semaforizeze intersecţia, care este în majoritatea timpului un calvar atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni.

Primăria Galaţi a confirmat pentru „Adevărul” că are în intenţie găsirea unei soluţii pentru fludizarea traficului, în vreme de Poliţia Judeţului a comunicat că a declarat o anchetă în legătură cu şoferii care au încălcat flagrant regulile de circulaţie.

Toţi cei cinci şoferi implicaţi riscă amenzi usturătoare şi suspendarea permisului auto.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite