VIDEO Percheziţii la locuinţele unor traficanţi de carne vie. Seduceau tinere prin metoda „Loverboy“ şi le convingeau să se prostitueze în Marea Britanie

VIDEO Percheziţii la
locuinţele unor traficanţi de carne vie. Seduceau tinere prin metoda „Loverboy“ şi le convingeau să se prostitueze în Marea Britanie

O maşină de lux aparţinând traficanţilor de carne vie a fost sechestrată Foto: IPJ Galaţi

Doi bărbaţi, de 23 şi 47 de ani, şi o femeie de 32 de ani, au fost reţinuţi şi vor fi propuşi astăzi la arestare preventivă pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Ei sunt acuzaţi de DIICOT că au legat relaţii sentimentale cu mai multe tinere, pe care le-au convins apoi să îşi vândă trupul, obţinând astfel zeci de mii de lire sterline.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi,  sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat şapte percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Trei persoane au fost reţinute, fiind vorba de Lazăr Marius-Daniel zis „Macei” , în vârstă de 23 de ani, Lazăr Marcel, în vârstă de 47 de ani, şi Preda Nicoleta-Nela, în vârstă de 32 ani.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă, printre care un autoturism, ce ar fi fost achiziţionat din banii obţinuţi ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane. În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost puse în executare 24 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Poliţiei pentru cercetări.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore celor doi bărbaţi, de 23 şi 47 ani, şi a femeii de 32 ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu vara anului 2013, cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, grup care ar fi acţionat până în vara anului 2017. În această perioadă, folosind metoda ”Loverboy”, aceştia ar fi recrutat mai multe tinere, pe care ulterior le-ar fi transportat, transferat, şi adăpostit, în scopul exploatării sexuale prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, în diferite locaţii în care se practica prostituţia, pe teritoriul Marii Britanii”, au precizat procurorii DIICOT.

Sumele de bani obţinute în acest fel ar fi  fost însuşite de membrii gruplui, anchetatorii stabilind până la acest moment că traficanţii de carne vie au obţinut 90.000 lire sterline. În cursul zilei de astăzi, cele trei persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările