VIDEO Octogenar cu talent de cocalar. A blocat cu maşina, minute în şir, un sens giratoriu din Galaţi pentru a-şi face poze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octogenar din Galaţi cu apucături de cocalar FOTO Captură video

Incidentul s-a petrecut duminică în zona cunoscută sub denumirea de „intersecţia fără rost” din oraşul Galaţi. Un material video pus pe internet de un locuitor al zonei a stârnit numeroase reacţii, iar Poliţia Rutieră s-a autosesizat.

Un incident de trafic rutier mai puţin obişnuit a avut loc duminică, 8 iulie 2018, în municipiul Galaţi. Un locuitor dintr-un bloc din vecinătatea intersecţiei cunoscute sub denumirea de „IFR” (intersecţia fără rost) a filmat cum un şofer de vârsta a treia şi-a oprit autoturismul (un SUV marca Audi) pe banda din mijloc a sensului giratoriu, chiar pe una dintre liniile de tramvai care traversează rondoul, pentru a face fotografii cu maşina şi cu împrejurimile.

În filmarea postată pe internet se poate vedea cum bărbatul lasă maşina exact în mijlocul străzii, apoi traversează prin loc nepermis pentru a ajunge pe trotuar şi pentru a-şi fotografia tacticos maşina de la o distanţă de circa 20 de metri.

După ce termină, face slalom pe carosabil printre maşinile care ocolesc autoturismul Audi staţionat neregulamentar, mai face două poze şi de aproape, lasă camera foto în maşină, pentru a merge apoi să ridice triunghiul reflectorizat pe care-l pusese la zece metri în spatele maşinii (pentru a simula o staţionare regulamentară).

În timp ce se ocupă de triunghiul reflectorizat este aproape de a fi surprins de un tramvai care vine în viteză pe sensul care rămăsese neblocat de autoturismul staţionat ilegal, vatmanul fiind nevoit să încetinească. În cele din urmă, bărbatul se urcă în maşină şi o ia din loc, într-o adevărată simfonie de claxoane.

Pentru ca lucrurile să fie clare, precizăm că potrivit Codului Rutier (şi a Regulamentului de aplicare a acestuia), oprirea şi staţionarea sunt interzise într-o intersecţie cu sens giratoriu. De asemenea, aceeaşi interdicţie funcţionează şi în cazul liniilor de tramvai.

Interesant este că, potrivit comentariilor făcute de mai mulţi gălăţeni la materialul video, autoturismul cu pricina (GL 09 HCB) ar mai fi fost implicat în incidente similare în oraş: fie opriri în mijlocul unor intersecţii, fie schimbarea direcţie de mers haotic, fără să se asigure. Există informaţii că bărbatul (care ar avea peste 80 de ani după cum afirmă o serie dintre comentatori) are la activ mai multe amenzi de circulaţie, dar pe care le-a contestat în instanţă.

Majoritatea  celor care au comentat la materialul video (sunt deja sute de comentarii şi de distribuiri) au cerut Poliţiei Rutiere să ia măsuri legale împotriva persoanei aflată la volan. De altfel, instituţia în cauză a informat că a declanşat o anchetă în legătură cu incidentul filmat.

Se opreşte în mijlocul străzii şi mai trage două cadre

Octogenar din Galaţi cu apucături de cocalar FOTO Captură video

Îşi recuperează triunghiul reflectorizant şi e gata să fie călcat de tramvai

Imagine indisponibilă


Îşi pune triunghiul în portbagaj şi pleacă tacticos mai departe.

Octogenar din Galaţi cu apucături de cocalar FOTO Captură video
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite