VIDEO Judecătorii au revocat arestarea preventivă pentru unul dintre cei doi seminarişti care au ucis un bărbat în stradă, la Galaţi. Care este motivul

VIDEO Judecătorii au revocat arestarea preventivă pentru
unul dintre cei doi seminarişti care au ucis un bărbat în
stradă, la Galaţi. Care este motivul

Foto: captură video cameră de supraveghere

Tribunalul Galaţi a hotărât, pe 12 iunie, să revoce arestarea preventivă în cazul lui Lucian Gabriel Zaharia (18 ani), elev la Seminarul Teologic din Galaţi, acuzat alături de alt seminarist de uciderea unui bărbat în plină stradă. Nu a existat un mobil al omorului, totul având la origine un conflict spontan avut de autoriii crimei cu fiul celui ucis.

Decizia poate fi contestată la instanţa superioară.

Tânărul şi un alt elev al Seminarului Teologic, George Micu (19 ani), au zdrobit cu bâtele şi au înjunghiat un bărbat de 41 de ani, tatăl unui coleg de seminar cu care avuseseră un conflict spontan pe 23 mai.

Scena sângeroasă a omorului a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zona unde a avut loc agresiunea. Pe imagini se vede cum două grupuri de persoane înarmate cu bâte şi cuţite se urmăresc reciproc pe stradă, iar la un moment dat bărbatul de 41 de ani încearcă să intervină pentru aplanarea conflictului, dar este trântit la pământ şi înjunghiat cu un cuţit în piept.

Medicii de la ambulanţă au stabilit că bărbatul a suferit un traumatism grav în partea stângă a capului, dar şi o rană în zona pieptului, care i-au fost fatale. Victima a fost resuscitată, dar pe drumul spre spital, inima i-a cedat, iar medicii au declarat decesul.

„Inculpaţii se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima şi acolo a avut loc agresiunea. Victima a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viaţa. Cei doi inculpaţi nu au fost agresaţi de victimă, a fost o discuţie contradictorie între o rudă a victimei şi cei doi inculpaţi, dar cei care au agresat au fost inculpaţii. Fiul victimei a fost implicat în discuţia contradictorie. Au recunoscut fapta”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Şi-au recunoscut faptele

De cealaltă parte, avocatul tinerilor, Julieta Popescu, a explicat că nu aceştia au iniţiat conflictul cu final tragic, ci că au fost acostaţi şi înjuraţi de fiul şi ginerele victimei, care a intervenit ulterior, înarmat cu o bâtâ, deşi situaţia conflictuală nu impunea acest lucru, fiind doar la nivel verbal.

„Cei doi veneau de la un banchet  şi în urma acestor discuţii, a degenerat. Putem spune că a existat şi o provocare, pentru că au fost urmăriţi de părintele unuia dintre copii, cu care a existat conflictul anterior. De aici nu a  fost decât un pas la crearea acestei altercaţii între tatăl, cel care îl însoţea, şi cei doi inculpaţi. Banchetul a aparţinut seminarului, de acolo ei au plecat spre cămin şi pe traseu a apărut această abordare din partea celor doi tineri, iar tatăl unuia dintre ei, victima, a venit pentru că băiatul său a participat la o altercaţie anterioară incidentului”, a precizat avocata.Inculpaţii şi-au recunoscut vina în faţa procurorilor şi în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi. „Regretă fapta. Cuţitul îl avea unul dintre inculpaţi, îl avea în permanenţă pentru că îi plăcea să deţină acest accesoriu. Toţi şi-au recunoscut faptele, o să mergem pe o procedură simplificată, şi-au manifestat această opţiune încă de la faza de urmărire penală”, a mai spus avocata tinerilor.

Seminarul Teologic va lua măsuri după finalizarea anchetei

Reprezentanţii Seminarului Teologic din Galaţi au transmis un comunicat de presă în acest caz.

„Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai a.c., în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Andrei» din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată“, se arată în comunicatul Seminarului Teologic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: