VIDEO Jandarmii au imobilizat un bărbat folosind o metodă similară celei aplicate lui George Floyd. Ce spune Jandarmeria

VIDEO Jandarmii au imobilizat un bărbat folosind o metodă
similară celei aplicate lui George Floyd. Ce spune Jandarmeria

Momentul imobilizării bărbatului aflat în stare de ebrietate Foto: captură Youtube

Jandarmii din Galaţi au imobilizat un bărbat - despre care afirmă că era în stare de ebrietate şi făcea scandal - folosind o metodă similară cu cea a poliţiştilor americani care l-au prins pe George Floyd. Scena a fost filmată de un martor al evenimentului.

Incidentul a avut loc miercuri, 25 iunie, într-un cartier din oraşul Galaţi, potrivit unui martor care a filmat scena şi a pus imaginile pe internet. Potrivit jandarmilor gălăţeni, citaţi de Mediafax, forţele de ordine au primit un apel telefonic prin care se anunţa că un bărbat în stare de ebrietate nu lăsa copiii să se joace, iar pe adulţi îi gonea de pe bănci.

Echipajul care s-a deplasat la faţa locului l-a găsit pe reclamat în timp ce urina în faţa unui grup de femei. Jandarmii mai spun că bărbatul era agitat, cu ochii înroşiţi, probabil, din cauza consumului de alcool. Poliţiştii şi jandarmii au decis să-l ducă pe bărbatul de 39 de ani la Secţia de Poliţie, dar acesta s-a opus.

„Echipajul de ordine publică a luat decizia de a-l conduce la secţia de poliţie, moment în care bărbatul, în vârstă de 39 ani, s-a opus prin forţă fizică luării acestei măsuri, totodată înjurând forţele de ordine şi persoanele din jur. Întrucât bărbatul în cauză a continuat să fie violent faţă de forţele de ordine şi a continuat să ameninţe, inclusiv cetăţenii aflaţi la faţa locului, jandarmul aflat în echipaj l-a imobilizat şi încătuşat, după care l-a pus în poziţia şezut pentru a se calma şi a înlătura un posibil pericol. Concomitent a fost solicitată prezenţa unei ambulanţe pentru ca persoana în cauză să fie transportată în vederea unei evaluări medicale”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi.

Pentru că era din ce în ce mai agresiv, bărbatul a fost imobilizat de un jandarm care s-a aşezat deasupra lui. La final, agresorul a fost condus la spital.

„Aflat în poziţia şezut, fără mască la gură, bărbatul a început să scuipe către forţele de ordine şi persoanele prezente. Întrucât era agitat, îi curgea nasul puternic şi scuipa, acesta a fost aşezat pe o parte şi pusă presiune pe omoplat, pentru a-l imobiliza. După preluarea de către echipajul medical de urgenţă, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Galaţi, pentru o evaluare de specialitate”, susţin reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi.

Bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările