VIDEO Grupare de traficanţi de droguri din Galaţi şi Buzău, vizată de 15 descinderi ale „mascaţilor” DIICOT

VIDEO Grupare de traficanţi de droguri din Galaţi şi Buzău, vizată de 15 descinderi ale „mascaţilor” DIICOT

Plic cu droguri confiscat în urma flagrantului FOTO DIICOT

Cele 15 percheziţii domiciliare au fost efectuate în judeţele Buzău şi Galaţi, prilej cu care şase persoane au fost reţinute şi apoi arestate preventiv, iar alte patru sunt cercetate sub control judiciar.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău, Ploieşti şi Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT Buzău, au efectuat pe 4 februarie 15 percheziţii domiciliare, 12 pe raza judeţului Buzău şi trei pe raza judeţului Galaţi, la persoane bănuite de trafic de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

În urma percheziţiilor au fost ridicate două cântare electronice de mare precizie, patru grindere de mărunţit, mai multe plicuri cu materie vegetală şi 60 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, telefoane mobile şi peste 12.000 de lei.

Totodată, patru persoane au fost prinse în flagrant, pe raza municipiului Galaţi, în timp ce ar fi oferit spre vânzare un plic conţinând 60 de grame de substanţă susceptibilă a avea efect psihoactiv, contra sumei de 12.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie–februarie 2018, liderul grupării infracţionale, un bărbat, din Buzău, în vârstă de 32 de ani, ar fi achiziţionat substanţele interzise de la persoane din municipiul Galaţi, iniţial în interes personal (pentru consum propriu).

Ulterior, produsele ar fi fost porţionate de acesta şi, cu sprijinul altor trei membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, substanţele cu efect psihoactiv ar fi fost comercializate în municipiul Buzău.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul DIICOT Buzău, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, precum şi de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Faţă de şase dintre suspecţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind arestaţi, iar alte patru persoane sunt cercetate penal sub control judiciar. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: