VIDEO Fată de 14 ani, plină de sânge pe stradă în urma unei posibile agresiuni sexuale, ignorată de poliţişti. Nici măcar nu s-au dat jos din maşină să vadă ce are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţă plină de sânge în Galaţi FOTO captura video
Fetiţă plină de sânge în Galaţi FOTO captura video

Copila plină de sânge era, duminică seară, pe o stradă circulată din Galaţi. Poliţiştii au fost filmaţi în timp ce o privesc din maşină, fără să coboare să o ajute. Potrivit martorilor, agenţii au sunat la 112 la insistenţele trecătorilor. Există suspiciuni că fata a fost abuzată sexual. IPJ a declanşat două anchete: una legată de starea copilei, alta de atitudinea poliţiştilor.

Scenă înfiorătoare filmată de o trecătoare pe Bulevardul George Coşbuc din Galaţi. O copilă, despre care s-a aflat ulterior că are 14 ani, mergea plină de sânge pe abdomen şi pe picioare, spre stupefacţia martorilor.

Femeia care a filmat scenele a oprit o maşină de poliţie care trecea în zonă şi a semnalat că e o fată are nevoie de ajutor, însă oamenii s-au dovedit nepăsători.

Femeia îi acuză însă pe poliţişti că ar fi vrut să plece mai departe şi să o lase acolo pe copilă.

„La un moment dat zărim o maşină de poliţie, o oprim şi îi arătăm fata plină de sânge! Atenţie acum, poliţista a vorbit cu fata şi cică fata ar fi zis «nu vrea să vina ambulanţa» (fata fiind minora 14 ani). Ce credeţi că face Poliţia? Voiau sa plece mai departe ca şi cum nu s-a întâmplat nimic! La insistenţele soţului meu poliţista a chemat ambulanţa”, a scris femeia pe Facebook.

Înregistrarea video ataşată mesajului arată, de altfel, că poliţiştii au stat în maşină, la distanţă de fata plină de sânge şi nu au coborât pentru a o ajuta.

Conducerea IPJ Galaţi, sesizată, a dispus două anchete, după ce imaginile cu fetiţa plină de sânge au devenit virale în mediul online, iar un echipaj de poliţie asistă pasiv la întâmplare.

În prezent, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat cu fata care apare în imagini. Minora este internată la Spitalul de Copii din Galaţi şi a fost supusă unei expertize, existând suspiciunea că a fost victima unei agresiuni sexuale.

Copila este dintr-un centru de plasament, iar surse medicale spun că este posibil să fi fost violată. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Cei doi poliţişti care au dat dovadă de pasivitate în acest caz vor fi cercetaţi disciplinar şi sancţionaţi potrivit Statutului Poliţistului.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital de către un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni", a precizat IPJ.

Fostul comisar Traian Berbeceanu a comentat în termeni duri incidentul pe contul personal de Facebook: "Asta deja nu mai este doar lipsă de profesionalism! Este ticăloşie în forma cea mai scabroasă. Este lipsă de elementar bun simţ, de cea mai mică urmă de omenie... Nici nu mai ştiu ce este de fapt! Însă, în mod categoric, Poliţia trebuie reconstruită, regândită, după ce în prealabil va fi temeinic curăţată. Până la măduvă!".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite