VIDEO Şoferul din Belarus care a condus nebuneşte pe străzile din Galaţi, lovind cu TIR-ul mai mulţi biciclişti şi o maşină de Poliţie, rămâne în arest

VIDEO Şoferul din Belarus care a condus nebuneşte pe străzile din Galaţi, lovind cu TIR-ul mai mulţi biciclişti şi o maşină de Poliţie, rămâne în arest

Tânărul din Belarus este dus la instanţă cu propunere de arestare Foto: arhivă Adevărul

Brutski Stsiampkouski Siarhei (30 de ani) a fost condamnat în primă instanţă pentru tentativă de omor, două infracţiuni de ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi a menţinut, pe 11 mai, arestarea preventivă în cazul lui Brutski Stsiampkouski Siarhei, şofer de tir din Belarus, condamnat pe 15 martie 2018 de Tribunalul Galaţi la 16 ani de închisoare pentru tentativă la omor, ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului. 
 
Judecătorii l-au obligat, alături de firma pe numele căreia era înregistrat tirul, Belgoss Trakh din Belarus, şi la plata a câte 15.000 de lei drept daune morale către opt persoane care au suferit diferite vătămări în urma incidentului petrecut în primăvara anului trecut, printre care se numără şi câţiva poliţişti. Una dintre victimele şoferului din Belarus ar urma să primească de la acesta daune materiale de 9.156 de lei şi daune morale de 20.000 de lei.
 
Bărbatul a creat panică, în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2017, pe străzile oraşului Galaţi. După ieşirea din vamă,  beat fiind, cu o alcoolemie ce avea să ajungă la doi la mie, a pornit în viteză prin oraş la volanul unui tir încărcat cu trei tractoare.

 

A lovit doi biciclişti şi câteva maşini, fiind capturat de poliţişti după o urmărire ca în filme.  Bicicliştii au fost acroşaţi într-o intersecţie, din cauza unei manevre greşite, şi deşi a văzut că a produs un accident, nu a a oprit, ci a fugit de la locul faptei.

Din fericire, doar printr-un noroc incredibil, bicicliştii nu a suferit traumatisme majore, însă au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, şoferul din Belarus a mai lovit o maşină care încerca să îl oprească, dar şi o autospecială de Poliţie.

Urmărire spectaculoasă pe străzile GalaţiuluiA fost prins după o urmărire ca în filme undeva în zona centrală a oraşului Galaţi, răstimp în care a provocat haos, trecând în viteză pe culoarea roşie a semaforului în mai multe intersecţii. În final, când a fost în sfârşit oprit, l-a lovit şi pe unul dintre poliţiştii care încercau să îl reţină.

 

citeste totul despre: