VIDEO Şanţuri săpate de-a latul şoselei chiar de drumari. Zeci de şoferi nervoşi, după şi-au rupt maşinile în capcană

VIDEO Şanţuri săpate de-a latul şoselei chiar de drumari. Zeci de şoferi nervoşi, după şi-au rupt maşinile în capcană

Lucrările au fost făcut fără a fi semnalizate FOTO GSDG/Facebook

Şoferii care au avut de-a face cu drumul periculos au filmat totul şi au postat imaginile pe internet înainte de a depune plângerile în instanţă. Din imagini rezultă cu lucrările nu au fost semnalizate conform legii, caz în care autorităţile sunt în culpă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumul judeţean DJ 242B, care face legătura între oraşele Târgu Bujor şi Bereşti (ambele din judeţul Galaţi) este de ani buni un adevărat coşmar pentru şoferi, fiind supranumit, fără exagerare, „drumul groazei”.

În ciuda repetatelor apeluri ale primarilor din zonă (pe la mai toate şedinţele de la judeţ), autorităţile judeţului s-au făcut ani de zile că plouă, iar şoseaua s-a transformat încet-încet într-un soi de drum de tarla, cu porţiuni în care asfaltul este pe cale de dispariţie.

De-abia în primăvara acestui an, noul preşedinte al CJ Galaţi, social-democratul Costel Fotea, a decis să includă DJ 242B pe lista drumurilor care vor intra în reparaţie. Finalizarea licitaţiei pentru un „pachet” de 19 drumuri judeţene (LISTA o găsiţi AICI) a fost câştigată de firmele Citadina 98 SA şi Cricons SRL, valoarea lucrărilor, întinse pe doi ani, urmând să fie de aproape un milion de euro.

De altfel, spre sfârşitul lunii august lucrările au şi început, însă după cum aveau să constate şoferii care circulă pe amintita rută, totul s-a făcut, se pare, într-un fel de dispreţ faţă de participanţii la trafic.

Într-o postare video pusă pe Facebook de către unul dintre conducătorii auto care şi-a avariat maşina în drumul plin de şanţuri şi de gropi, se vede foarte clar cum, în apropiere de localitatea Balinteşti, gropile din asfalt au fost frezate într-un mod ciudat, adică exact de-a curmezişul şoselei, creându-se o succesiune de şanţuri periculoase şi foarte greu de observat. În plus, lucrările nu au fost semnalizate, aşa cum cere legea, fiind lăsate aşa timp de câteva zile înainte de a se pune asfaltul.

Şanţurile amintite, după cum se poate vedea din imaginile filmate, aveau circa 50 de centimetri lăţime şi între 15 şi 20 de centimetri adâncime, fiind adevărate capcane pentru maşinile care, în lipsa unor indicatoare, circulau cu viteza legală prin zonă, deci le era imposibil să frâneze la timp pentru a evita gropile.

„Mi-am îndoit jantele în primul şanţ pe care l-am întâlnit. Nu rezulta de nicăieri că s-au făcut lucrări sau că pot fi obstacole. Nu a semnalizat nimeni problema. Putea să fie mai rău, să mă răstorn sau să pierd controlul volanului şi să mă izbesc de altă maşină. O să-i dau în judecată pe cei de la Consiliul Judeţean, să plătească pagubele”, a comentat la postarea video unul dintre şoferi.

La idee s-au raliat ulterior mai mulţi gălăţeni ale căror maşini au suferit stricăciuni din cauza gropilor de pe DJ 242B. Aceştia spun că au contactat deja un avocat care le va reprezenta drepturile în instanţă, prilej cu care vor solicita atât despăgubiri, cât şi obligarea CJ Galaţi să repare cum trebuie drumul, nu doar să-l cârpească.

Conducerea Consiliului Judeţean Galaţi a precizat pentru „Adevărul”, prin biroul de presă, că potrivit contractului încheiat, firmele executante au obligaţia de a semnaliza corespunzător lucrările, situaţie în care răspund civil şi penal pentru eventualele nereguli şi incidente înregistrate.

citeste totul despre: