Viaţa bate filmul într-o comună din judeţul Galaţi: Primarul puşcăriaş, invitat de onoare la şedinţa Consiliului local

Viaţa bate filmul într-o comună din judeţul Galaţi: Primarul puşcăriaş, invitat de onoare la şedinţa Consiliului local

Iacov Bărceanu s-a declarat nevinovat vizavi de acuzaţiile care i s-au adus

Penitenciarul Brăila l-a eliberat o zi pe Iacov Bărceanu pentru ca acesta să participe la botezul copilului finilor săi de cununie. Fostul edil a participat şi la şedinţa Consiliul Local din Schela înainte de a se întoarce în puşcărie pentru a-şi ispăşi pedeapsa pentru înşelăciune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iacov Bărceanu, fost primar al comunei gălăţene Schela, a depus până acum mai multe cereri de întrerupere a executării pedepsei, de patru ani şi şase luni de închisoare, la care a fost condamnat de instanţa supremă, pentru înşelăciune.

Toate cererile au fost respinse, cu toate că ar fi fost foarte important ca fostul primar să fie eliberat pentru a-şi preda atribuţiile de edil înlocuitorului său. Culmea e că în schimb i s-a aprobat ca, duminică 23 ianuarie, să părăsească temporar Penitenciarul Brăila pentru a participa la un botez.

Învoit pentru bună purtare

Fostul primar al comunei Schela a fost găsit vinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de prejudicierea AJOFM Galaţi cu circa 300.000 de lei prin angajarea fictivă a 120 de persoane în snul 2004 la firma pe care o administra.

Paradoxal, societatea lui Iacov Bărceanu a fost premiată în acelaşi an de Camera de Comerţ, fiind desemnată drept cea mai profitabilă societate comercială din ţară.

Luni de zile după ce fostul edil a fost încarcerat, activitatea Primăriei Schela a fost paralizată pentru că Iacov Bărceanu nu apucase să îşi delege atribuţiile viceprimarului, iar contractele derulate cu fonduri europene au fost pe punctul de a fi blocate din acelaşi motiv.
În urmă cu trei zile, fostul primar a ieşit pe poarta Penitenciarului Brăila pentru a participa la botezul finilor săi de cununie.

"Este un lucru normal ceea ce s-a întâmplat. A participat şi la sedinţa Consiliului Local din Schela pentru a-şi lua la revedere", ne-a declarat Maricel Petrea, fostul viceprimar din Schela, în prezent primar.

Iacov Bărceanu a fost încarcerat la Penitenciarul Brăila în luna iulie 2010 şi lucrează la spălătoria închisorii.

"Ca urmare a unei bune conduite adoptate la locul de desfăşurare a activităţii zilnice (stăruinţă în muncă, dovezi temeinice de îndreptare prin participare la activităţi educative), cât şi a respectării regulamentului de ordine interioară, deţinutul Iacov Bărceanu a fost propus de şeful punctului de lucru spre a fi recompensat. Astfel, după analizarea în Comisia de acordare a recompenselor, acesta a beneficiat de o învoire de 24 de ore", ne-a declarat Simona Kober, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Iacov Bărceanu a fost eliberat pe 23.01.2011 şi s-a reîntors în închisoare pe 24.01.2011 la ora 09,00.


În ce condiţii poţi părăsi Penitenciarul


Conform articolului 68 din legea 275/2006 un condamnat poate primi permisiunea să iasă din Penitenciar în următoarele situaţii: a) prezentarea persoanei condamnate în vederea ocupării unui loc de muncă după punerea în libertate; b) susţinerea unui examen de către persoana condamnată; c) menţinerea relaţiilor de familie ale persoanei condamnate; d) pregătirea reintegrării sociale a persoanei condamnate; e) participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului/soţiei, unui copil, părinte, frate/soră sau bunic.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: