Veşti bune pentru profesorii gălăţeni

Veşti bune pentru profesorii gălăţeni

Lidia Antoniu spune că sunt profesori cu vechime care vor încasa anul acesta câteva mii de lei în plus

Anul acesta, mulţi dintre ei vor primi creanţele de pe urma neaplicării unor legi. Plăţile vor fi împărţite în patru tranşe trimestriale şi pot ajunge chiar şi la 10.000 de lei.

Profesorii şi personalul didactic auxiliar din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Galaţi vor primi anul acesta noi „rate” din creanţele salariale, obţinute prin hotărâri judecătoreşti. Astfel, restanţele de la Legea 221/2008 vor fi împărţite în următorul mod:

- 25% pentru cei intraţi în anul al treilea de plată, 10% pentru cei intraţi în al doilea an de plată şi 5% pentru cei din primul an.

De asemenea, dascălii vor primi creanţe şi pe legea 331/2010, care vor fi împărţite astfel: 

- 25% pentru cei în anul al treilea de plată (doar câteva şcoli), 10% cei din anul al doilea şi 5% pentru cei din primul an.

„Plăţile se vor face în patru tranşe trimestriale egale. Prima tranşă trebuie plătită până pe 31 martie”, ne-a declarat Lidia Antoniu, preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi. Sumele de bani pe care profesorii şi personalul didactic auxiliar le au de încasat anul acesta variază între câteva zeci de lei până la câteva mnii de lei. Tot de la Lidia Antoniu am aflat că sunt deja pe rolul instanţelor procese care vizează plata de dobânzi la aceste creanţe ale statului. „Mi se pare normal ca dacă tot întindem plata restanţelor, să beneficiem şi de dobânzi”, a explicat liderul sindical.

Tot anul acesta vor fi plătite şi restanţele la programul „Bani de carte”. Cei 100 de euro sunt restanţi din 2010 şi au fost recâştigaţi prin procese care au avut loc în 2012 şi 2013.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: