Verificări la deţinătorii de terase sezoniere. Ce amenzi riscă patronii care refuză controlul sau să prezinte actele poliţiştilor

Verificări la
deţinătorii de terase sezoniere. Ce amenzi riscă patronii care refuză controlul
sau să prezinte actele poliţiştilor

Foto: arhivă Adevărul

Până la finele lunii septembrie, la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale vor efectua mai multe verificări la operatorii economici care deţin terase sezoniere. Oamenii legii vor urmări modul în care agenţii economici respectă legislaţia în vigoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operatorii economici vor fi verificaţi dacă deţin acordul privind exercitarea activităţilor de comercializare în zone publice şi a autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică. Poliţiştii locali vor mai avea în vedere respectarea de către operatorii economici a suprafeţei închiriate de la Primăria municipiului Galaţi, dacă personalul a absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare şi/sau de alimentaţie publică, organizat conform legislaţiei în vigoare.

În funcţie de gravitatea abaterilor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale dar şi sancţiuni, care pot fi de la avertismente scrise şi până la amenzi ce depăşesc 2.500 lei.

”Conform prevederilor HCL 728/2017, poliţiştii locali vor aplica sancţiuni pentru: nerespectarea prevederilor prevăzute în licenţa de ocupare a domeniului public, neîntreţinerea curăţeniei în zona aferentă desfăşurării activităţii, depozitarea produselor ce fac obiectul comercializării sau a ambalajelor de orice fel pe domeniul public, realizarea de racorduri sau branşamente improvizate la reţelele de utilităţi publice. În aceste situaţii valoarea unei amenzi este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliiei Locale Galaţi.

Comercianţii care refuză nejustificat să se supună controlului sau să prezinte actele solicitate de organele de control, precum şi a actelor cerute în baza unei invitaţii scrise, vor fi sancţionaţi cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei.

Desfăşurarea de activităţi pe domeniul public fără a deţine licenţă, se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 5.000 de lei. În 2018, într-o acţiune ce a vizat identificarea agenţilor economici care ocupă domeniul public cu terase sezoniere, fără autorizarea şi achitarea taxelor legale, poliţiştii locali au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 11.400 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: