Vânzarea combinatului siderurgic de la Galaţi a fost aprobată de Comisia Europeană. „Este o pagină de istorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Oficialii europeni au stabilit că nu există îngrijorări în materie de concurenţă, deoarece există suprapuneri limitate între activităţile Liberty House Group şi oţelăriile achiziţionate de la ArcelorMittal.

Comisia Europeană a aprobat pe 17 aprilie 2019 tranzacţia prin care fondul de investiţii Liberty House a preluat o serie de unităţi de producţie ale ArcelorMittal din mai multe ţări europene, inclusiv din România.

Oficialii europeni au stabilit că Liberty House Group este un cumpărător adecvat pentru activele ArcelorMittal şi că nu există îngrijorări în materie de concurenţă deoarece există suprapuneri limitate între activităţile Liberty House Group şi oţelăriile achiziţionate în urma acestei tranzacţii.

Ce a promis, după parafarea achiziţiei, noul patron al combinatului siderurgic de la Galaţi. „Vom fi un campion global”

„Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru Combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacţia dintre grupurile ArcelorMittal si Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare cât şi operaţiunile noastre curente. Această schimbare înseamnă creşterea  producţiei şi deschide numeroase oportunităţi pentru noi”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Combinatului Siderurgic Galaţi.

„Procesul de transfer de proprietate se va finaliza curând. Vom avea o nouă identitate, cea a Grupului Liberty, însă valorile noastre ramân aceleaşi. Toate angajamentele faţă de clienţi sau furnizori ramân neschimbate. Cu ajutorul partenerilor noştri am reuşit să ne consolidăm poziţia pe piaţă în ultimul an, în care activitatea a fost autonomă faţă de ArcelorMittal. Suntem deja pregătiţi să fructificăm potenţialul dat de dezvoltările şi modernizările anunţate de către Grupul Liberty House”, a mai spus acesta.

Vă reamintim că Liberty House Group a făcut o ofertă pentru combinatul gălăţean după ce Arcelor Mittal a anunţat că vrea să preia oţelăria Ilva din Italia, scoţând la vânzare ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Cehia, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege, Belgia.

„În luna mai 2018, Comisia a aprobat achiziţionarea Ilva de către ArcelorMittal, în funcţie de îndeplinirea unor condiţii. În special, ArcelorMittal urma să vândă mai multe active unui cumpărător adecvat. Vânzările au fost propuse de ArcelorMittal pentru a răspunde îngrijorărilor Comisiei cu privire la competiţia efectivă pe piaţa europeană”, a informat Comisia Europeană.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite