Vameşii de la Oancea au confiscat un autocar Mercedes în care erau ascunse 2.000 de pachete de ţigări

Vameşii de la Oancea au confiscat un autocar Mercedes în care erau ascunse 2.000 de pachete de ţigări

Vama Oancea

Doi dintre pasagerii care călătoreau spre Italia cu autovehiculul respectiv aveau şi ei în bagaje 230 de sticle cu votcă, motiv pentru care au fost amentaţi cu câte 5.000 de lei

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Oancea au confiscat, în perioada 26-27 aprilie, 2.115 pachete cu ţigări, 230 de sticle cu votcă şi coniac, precum şi un autocar a cărui caroserie fusese modificată pentru transportul ţigărilor de contrbandă. Este o premieră având în vedere că până acum fuseseră confiscate doar autoturisme.

Autocarul, marca Mercedes, condus de Vladimir B. (35 de ani), era înmatriculat în România şi efectua curse regulate de pasageri între Republica Moldova şi Italia.

Controlând autocarul vameşii au descoperit 1.904 pachete cu ţigări ascunse în locaşuri special amenajate în interiorul bazinului de apă, în pereţii laterali şi în stingătoarele de incendiu.

Ţigările ascunse în pereţii laterali ai autocarului

Doi dintre pasageri aveau în bagaje 230 de sticle cu băuturi alcoolice şi 211 pachete de ţigări.

Şoferul şi cei doi cetăţeni modoveni care au încercat să treacă peste graniţă alcoolul şi ţigările de contrabandă au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Evident că cel mai păgubit este şoferul autocarului, valoarea autovehiculului fiind cu mult mai mare decât cea profitului pe care l-ar fi obţinut la livrarea ţigărilor destinate pieţei negre din România.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările