Valorile culturale din cinci ţări au fost puse sub lupă la Liceul de Arte din Galaţi

Valorile culturale din cinci ţări au fost puse sub lupă la Liceul de Arte din Galaţi

Elevele Liceului gălăţean au încântat publicul. Foto: Adevărul

Săptămâna trecută, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi a fost gazda unei întâlniri multilaterale în cadrul proiectului “Valori Culturale sub Lupă”, întâlnire care a adus la Galaţi aproape şaizeci de oaspeţi, elevi şi profesori din cinci ţări: Italia, Ungaria, Republica Cehă, Turcia şi România.

Zilele petrecute în România au fost foarte pline: vizite la Liceul de Arte, ca şi la alte instituţii de cultură din Galaţi, întâlnire cu autorităţi locale, reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, vizită în Delta Dunării.

Remarcabil a fost spectacolul de joi seara, de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” care a reprezentat o adevărată desfăşurare de forţe a Liceului de Artă, cuprinzând numere extrem de diverse: muzică clasică, populară şi uşoară, momente de teatru sau de dans.

Invitaţii speciali ai serii au fost membrii ansamblului folcloric Doina Covurluiului a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. De asemenea, un moment foarte apreciat a fost parada costumelor populare stilizate, la care au participat inclusiv elevii oaspeţi. Sâmbătă, oaspeţii străini s-au despărţit de Galaţi plini de impresii plăcute şi sperăm cu dorinţa de a reveni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările