UPDATE: Grav accident de muncă: Muncitor îngropat sub un mal de pământ (GALERIE FOTO)

UPDATE: Grav accident de muncă: Muncitor îngropat sub un mal de pământ (GALERIE FOTO)

Ghinionistul muncitor efectua lucrări în cadrul programului ISPA

Un muncitor de 35 de ani a fost prins în această dimineaţă sub un mal de pământ,în timp ce lucra la sistemul de canalizare de pe strada Traian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din fericire pentru el, i-a fost acoperită numai partea inferioară a corpului, colegii săi, împreună cu angajaţii SMURD reuşind să-l scoată din groapă în mai puţin de zece minute.

GALERIE FOTO AICI


„Am intervenit pentru salvarea acestui muncitor , prins sub câteva sute de kilograme de pământ. Din fericire pentru el, a fost prinsă numai partea inferioară a corpului, suferind leziuni numai la nivelul membrelor inferioare", a declarat locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.


Eugen Gogoaşă lucra împreună cu alţi trei muncitori pe un tronson al lucrării de pe strada Traian, cuprins în programul ISPA.

Ionel Petrea, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, a declarat că nu este exclus ca accidentul respectiv să se fi produs pe fondul nerespectării normelor de protecţie a muncii.


„Împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi vom analiza acest caz, pentru a stabili a cui este vina pentru cele petrecute aici. În primul rând trebuie verificat proiectul,pentru a vedea dacă, nu cumva, pământul scos din acest şanţ nu ar fi trebuit să se afle la o distanţă mai mare de groapă."


În acest caz a fost deschisă o anchetă, pentru a se stabili dacă firma Vega 93 SRL poate fi trasă la răspundere pentru cele întâmoplate sau, pur şi simplu este vina muncitorului care nu s-a asigurat suficient înainte de a coborâ în groapă.


Conform primelor investigaţii, Cristian Gogoaşă se află în afara oricărui pericol. În urma accidentului, omul s-a ales cu un picior rupt şi cu posibile fracturi costale.


Gogoaşă a fost transportat la spital pentru a i se acorda îngrijirile medicale de specialitate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările