Unul dintre subprefecţii de la Galaţi, lăsat de Guvern fără funcţie. Motivul revocării nu a fost făcut public

Unul dintre subprefecţii de la Galaţi, lăsat de Guvern fără funcţie. Motivul revocării nu a fost făcut public

Mihai Manoliu FOTO Arhiva Adevărul

Subprefectul rămas fără funcţie este Mihai Manoliu, care ocupa postul de circa trei ani, din partea ALDE. Numirea s-a produs odată instalarea guvernului condus de Mihai Tudose (ALDE fiind în coaliţie cu PSD pe atunci). În privinţa revocării din  funcţie nu au fost oferite explicaţii.

Din data de 21 mai 2020, prin ordin al primului-ministru al României, Mihai Manoliu a fost revocat din funcţia de subprefect al judeţului Galaţi.

Executivul constată „încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Galaţi de către domnul Manoliu Mihai”, fără a oferi explicaţii suplimentare, însă speculaţiile au început deja să curgă, opinia publică oscilând între o posibilă distanţare a ALDE (partid din care face parte Mihai Manoliu) de PNL şi un posibil conflict între fostul subprefect şi Cristian Dima, şeful filialei locale a partidului condus de C.P. Tăriceanu.

Interesant este că, până acum, Mihai Manoliu (care este avocat de meserie) a reuşit să supravieţuiască abil mai multor „cutremure” politice. Pus şef al Poliţiei Locale Galaţi de către primarul Marius Stan (pe atunci membru PNL), Manoliu a făcut faţă venirii social-democratului Ionuţ Pucheanu la cârma administraţiei publice locale, rămânând în instituţie, dar fiind trecut pe funcţia de adjunct.

Trecut la ALDE, Manoliu a ajuns în iunie 2017 (odată cu instalarea guvernului condus de Mihai Tudose) subprefect de Galaţi , iar în 14 noiembrie 2019 a fost menţinut pe post în mandatul guvernului Orban 1, pe fondul „întoarcerii armelor” de către cei de la ALDE, care din aliaţi ai PSD au devenit aliaţi ai PNL.

În schimb, el s-a ales cu o „dublură”, noul prefect instalat de liberali (Gabriel Avrămescu) decizând să reînfiinţeze al doilea post de subprefect de Galaţi (ce fusese desfiinţat de Guvernul Boc, în toate Prefecturile, din considerentul reducerii cheltuielilor bugetare), pe care a fost instalată Viorica David, o angajaţă din Direcţia de Finanţe susţinută de PMP.

Revocarea din funcţia de subprefect a lui Mihai Manoliu este oarecum suprinzătoare, dacă ţinem cont că ALDE este în continuare aliatul PNL la guvernare, însă surse din zona politică vorbesc despre o serie de turbulenţe provocate de apropierea alegerilor (să nu uităm că peste 5-6 luni avem şi alegeri locale, dar şi parlamentare). Deocamdată, nici partidele implicate în „afacere”, nici Mihai Manoliu nu au comentat situaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: