Unul dintre cei mai influenţi gânditori în domeniul managementului din lume va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „Dunărea de Jos”

Unul dintre cei mai
influenţi gânditori în domeniul managementului din lume va primi titlul de
Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „Dunărea de Jos”

Profesorul universitar Geert Hofstede Foto international club copenhagen

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi îi va conferi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Geert Hofstede, una dintre cele mai marcante personalităţi mondiale din domeniul managementului.

Având o teză de doctorat în psihologie socială, profesorul Hofstede a predat cursuri de antropologie organizaţională şi management internaţional la Universitatea din Maastricht, Olanda. Prin publicarea cărţii „Consecinţele culturii” a devenit promotorul cercetării interculturale comparative, ideile sale fiind preluate de întreaga comunitate ştiinţifică.

Este membru al Academy of Management şi Academy of International Business în SUA, membru onorific al International Association for Cross-Cultural Psychology, Doctor Honoris Causa în cadrul a şapte universităţi europene şi Honorary Professor la două universităţi din China.

În mai 2008, celebra revistă Wall Street Journal îl citează printre cei mai influenţi 20 de gânditori în domeniul managementului, fiind singurul european din această listă. Prin intermediul cărţilor şi articolelor publicate în jurnale de prestigiu, Geert Hofstede a devenit unul dintre cei mai citaţi autori în Social Science Citation Index.

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi îi va conferi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Hofstede pe 21 octombrie. La eveniment , considerat unic în România, vor participa ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, reprezentanţi  de la Institutul Hofstede, ai mediului de afaceri şi comunităţii locale,  precum şi ai mediului academic din mai multe centre universitare din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările