Unul dintre capii reţelei de traficanţi de persoane care a vândut peste 100 de români ca sclavi în Italia a fost eliberat din arest

Unul dintre capii reţelei de traficanţi de persoane care a vândut peste 100 de români ca sclavi în Italia a fost eliberat din arest

Unul dintre traficanţii de persoane fusese reţinut iniţial de procurorii DIICOT Foto: arhivă Adevărul

Tribunalul Galaţi l-a pus în libertate pe Iulian Spânu, unul dintre cei patru bărbaţi bănuţi că ar fi exploatat prin muncă, în Italia, peste 100 de persoane, judecătorii apreciind că acesta nu prezintă pericol social, motiv pentru care l-au plasat sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 30 august, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii  DIICOT Galaţi au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor bărbaţi din comuna Băleni, judeţul Galaţi.

Aceştia sunt bănuiţi de trafic de persoane, exploatate prin muncă în Italia. Cei patru le-ar fi promis iniţial victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar pentru a munci la ferme agricole din  Italia, prezentându-le alte condiţii decât cele reale (referitoare la cazare, durata legală a zilei de muncă).

În realitate, victimele nu puteau pleca benevol de la locurile de muncă şi nu puteau lua contact direct cu angajatorii. De la fiecare victimă, cei patru ar fi încasat  150 de euro lunar, pentru întreaga perioadă în care victimele lucrau în Italia, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă, obţinând în acest mod peste 100.000 de euro.

Tribunalul Galaţi l-a pus ieri în libertate pe Iulian Spânu, unul dintre cei patru bărbaţi bănuţi că ar fi exploatat prin muncă peste 100 de români, judecătorii plasându-l sub control judiciar. A doua persoană reţinută de procurorii DIICOT în acelaşi dosar, Spânu Titi, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ceilalţi doi capi ai reţelei de traficanţi de persoane se sustrag urmării penale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: