Universitatea „Dunărea de Jos” nu face angajări cu toate că Ministerul Educaţiei a deblocat suficiente posturi

Universitatea „Dunărea de Jos” nu face angajări cu
toate că Ministerul Educaţiei a deblocat suficiente posturi

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi

În schimb, a doua mare unitate de învăţământ superior din Galaţi, Universitatea „Danubius” va organiza concurs pentru ocuparea a patru posturi de cadru didactic.

Cele mai multe unităţi de învăţământ superior din ţară urmează să facă angajări de personal după ce Ministerul Educatiei a dispus deblocarea a aproape 2.000 de posturi. În hotararea de guvern emisă în acest scop, sunt incluse şi universităţile particulare, nu numai cele de stat.

Astfel, pentru instituţiile particulare de învăţământ superior au fost deblocate 350 de posturi, din care 14 de profesor universitar, în timp ce, în cazul unităţilor de stat, se pot face angajări pentru ocuparea a 1.500 de posturi, 100 dintre acestea fiind de profesor universitar.

La Universitatea „Dunărea de jos” din Galaţi, decizia Ministerului Educaţiei va rămâne fără efect întrucât s-a întârziat comunicarea posturilor vacante.

„Conform legii, putem face angajări doar în limita numărului de ieşiri din sistem. Între timp, s-au pensionat 10-12 persoane şi, pentru ca în locul acestora să poată fi angajate altele, ar fi trebuit ca posturile vacante să fie comunicate la minister înainte de publicarea hotărârii de guvern în Monitorul Oficial. Din cauza unor disfuncţionalităţi la nivelul Senatului, s-a întârziat mult cu aprobarea statelor de funcţiuni. Oricum, cererea de scoatere la concurs ar fi presupus depăşirea capacităţii universităţii de a absorbi noi angajaţi”, a declarat prof. Adrian Lungu, prorectorul Universităţii „Dunărea de Jos” (UDJ).

Ultima afirmaţie a reprezentantului UDJ sugerează că această unitate de învăţământ nu se confruntă cu un deficit de personal.

„Nimeni nu se poate pronunţa în legătură cu existenţa sau inexistenţa deficitului de personal în învăţământul superior. Nu putem şti ce se va întâmpla la anul, în urma examenului de admitere. S-ar putea să constatăm că, la toamnă, vom avea excedent de personal la unele facultăţi şi deficit la altele. Este o dinamică anuală. Oricum, la acest moment nu avem deficit de personal”, a mai precizat prorectorul Universităţii „Dunărea de Jos”.

A doua mare universitate din Galaţi, "Danubius", din sistemul de învăţământ superior privat, va organiza concurs pentru ocuparea a patru posturi, câte unul pentru funcţiile de asistent, lector, conferenţiar şi profesor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: