Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi pregăteşte cea mai mare conferinţă pe tema sturionilor din ultimii 30 de ani

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi pregăteşte cea
mai mare conferinţă pe tema sturionilor din ultimii 30 de ani

Foto: arhivă Adevărul

Vor fi prezenţi la Galaţi reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii naţionale şi internaţionale, care au în atribuţii reglementarea legislativă şi protecţia speciilor periclitate de peşti, dar şi experţi naţionali şi internaţionali, cu experienţă vastă în cercetarea şi monitorizarea sturionilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conferinţa Internaţională ”Conservation of Danube Sturgeons - a challenge or a burden?”, care va fi organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi în perioada 28-30 octombrie 2019, va reuni la Galaţi peste 100 de experţi care şi-au propus găsirea unor soluţii concrete pentru conservarea şi redresarea populaţiile de sturioni din Dunăre şi Marea Neagră, în concordanţă cu Planul European de Acţiune pentru Sturioni. 

Evenimentul va fi un prilej excelent pentru demararea unor parteneriate interinstituţionale internaţionale, cu scopul de a aplica măsuri concrete, administrative şi ştiinţifice, pentru ca această ”bogăţie vie” să dăinuie peste veacuri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: