Un urmărit naţional şi un bărbat pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare, reţinuţi de oamenii legii

Un urmărit naţional
şi un bărbat pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare, reţinuţi
de oamenii legii

Bărbatul dat în urmărire naţională a fost dus la penitenciar pentru a-şi executa pedeapsa Foto: arhivă Adevărul

Doi bărbaţi, cu vârsta de 31 şi 41 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti după ce fuseseră daţi în urmărire naţională şi internaţională pentru executarea unei pedepse cu închisoarea şi comiterea unei infracţiuni pe teritoriul Republicii Cehe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 11 octombrie, poliţiştii din comuna gălăţeană Scânteieşti au depistat la o stână din localitate un bărbat de 31 ani, ce figura în bazele de date ale Poliţiei ca urmărit naţional. Bărbatul, care lucra ca cioban în cadrul stânei, fusese condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de  doi ani pentru furt calificat. 

”Persoana depistată a fost preluată de poliţişti din cadrul Biroului Urmăriri, în vederea încarcerării în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi”, a declarat comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti au depistat, pe raza localităţii Hanu Conachi, un bărbat de 41 ani din comuna Tudor Vladimirescu, pe numele căruia autorităţile   judiciare din Republica Cehă au introdus o semnalare în vederea reţinerii şi predării lui.

Poliţiştii l-au reţinut, urmând ca bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi pentru confirmarea mandatului european de arestare.

citeste totul despre: