Un traficant de droguri care vindea canabis la adolescenţi a fost trimis să presteze muncă în folosul comunităţii la o şcoală

Un traficant de droguri care vindea canabis la adolescenţi
a fost trimis să presteze muncă în folosul comunităţii la o şcoală

Canabisul era vândut de traficant în parcările mallurilor Foto: Adevărul

Emac Andrei, originar din Galaţi, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, însă cu suspendare, şi obligat la muncă în folosul comunităţii pentru trafic de droguri de risc în formă continuată . Un consumator de droguri prins de poliţişti a primit doar o amendă penală.

Gălăţeanul Andrei Emac a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, după ce în perioada noiembrie 2015-ianuarie 2016 a procurat, deţinut şi vândut 15,5 grame de canabis.

Procurorii DIICOT au întâmpinat dificultăţi serioase în identificarea tuturor telefoanelor mobile de pe care acesta îşi suna dealerii şi era sunat de clienţi.

Andrei Emac vorbea codat cu clienţii, printre ei numărându-se adolescenţi, dar şi consumatori cunoscuţi de droguri, şi stabilea întâlniri cu aceştia în special în parcările din zona mallurilor din Galaţi.

În colimatorul oamenilor legii a intrat şi Antohi Dan, consumator de droguri, acesta fiind trimis în judecată pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Pe 6 mai Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Emac Andrei la doi ani de închisoare, dar cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei.

Interesant de amintit este că acesta a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Fundeni, judeţul Galaţi, sau la o unitate şcolară de pe raza acestei comune.

Antohi Dan a primit 100 de zile amendă penală. O zi de amendă penală echivalează cu suma de 20 de lei, bărbatul fiind obligat să achite 2.000 de lei către stat.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la instanţa superioară.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: