Un moldovean şi un bulgar au fost prinşi când încercau să bage în ţară 2.300 de pachete de ţigări de contrabandă

Ţigările au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în locaşe special amenajate ale maşinilor. Marfa a fost confiscată, dar şi autoturismele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bulgarul Fiodor Stepan, în vârstă de 25 de ani, a încercat să intre în ţară pe data de 28 februarie cu 1.395 de pachete cu ţigări asupra sa. La controlul de frontieră, poliţiştii au găsit ţigările ascunse în podeaua dublă a maşinii. Acestea valorează peste 6.000 de lei.

„Inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi a autoturismului, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei”, spune Marcel Antohe, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Cel de-al doilea traficant a fost prins marţi dimineaţă la punctul de trecere Galaţi – Rutier. Moldoveanul, Ioan B., de 27 de ani, avea ascunse în maşină 917 pachete cu ţigări, în valoare de 2.500 de lei.

„Poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate corespunzator  peste limita a 10.000 ţigarete”, mai spune Marcel Antohe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările