Un membru al unei grupări care a terorizat o întreagă comunitate cu bâte, securi şi topoare a fost arestat în sala de judecată

Un membru al unei grupări care a terorizat o întreagă
comunitate cu bâte, securi şi topoare a fost arestat în sala de judecată

Agresorii s-au înarmat cu topoare, bâte şi securi, cu care şi-au atacat victimele Foto: Adevărul

Tribunalul Galaţi a decis pe 24 august să îl menţină încă 60 de zile după gratii pe Benea Daniel Mihăiţă, un individ ce face parte dintr-o grupare formată din nouă persoane, care a băgat spaima în localnicii din localitatea gălăţeană Măstăcani.

Benea Daniel Mihăiţă, originar din localitatea  gălăţeană Măstăcani, a  a fost arestat de Tribunalul Galaţi chiar în sala de judecată pe 30 iulie, în condiţiile în care pe numele său fusese emis un mandat de arestare preventivă pe 23 martie 2016.

Pe 24 august, instanţa de judecată a hotărât să îl menţină încă 60 de zile după gratii pe individ, acuzat de comiterea unor fapte de violenţă greu de închipuit. Pe  26 februarie 2016, în urma unei înţelegeri prealabile, nouă localnici din comuna gălăţeană Măstăcani, care băuseră până nu au mai ştiut de ei, s-au deplasat la un bar din localitate,  unde l-au lovit pe un consătean, Ghimpu Ilie, de mai multe ori cu bâte, securi şi topoare peste corp, în regiuni vitale (cap, abdomen, torace).

Victima a suferit numeroase leziuni (politraumatism prin agresiune, traumatism toraco-abdominal, fractură deschisă gambă dreaptă, fractură închisă gamba stângă, fractură închisă ambele antebraţe, politraumatism prin agresiune şi traumatism cranio-cerebral minor, fractură scapula dreapta şi fractură arc lateral coasta V dreapta), care au necesitat pentru vindecare 110 - 120 zile de îngrijiri medicale. Agresorii turmentaţi nu s-au oprit aici şi au continuat cursa de urmărire a persoanelor pe care voiau să se răzbune.  

Opriţi în trafic şi loviţi până la inconştienţă

În timp ce se deplasau pe DJ 253, au oprit în trafic autoturismul în care se afla un alt consătean, Cămârzan Daniel şi fiul acestuia în vârstă de 15 ani, şi au început să îi lovească cu securi, bâte şi răngi în regiuni vitale ale corpului (cap, abdomen).

Victimele au scăpat cu viaţă, dar au suferit numeroase leziuni. Astfel, Cămârzan Daniel s-a ales cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, multiple plăgi, plagă contuză arcada zigomatică dreapta, plagă înţepată paranazală dreaptă, plagă înţepată cor stâng, hematom cot stâng, plagă excoriată piramida nazală, plagă excoriată laterală ochi dreapta, care au necesitat pentru vindecare 12 - 13 zile de îngrijiri medicale.

Minorul  a  fost spitalizat cu traumatism cranio-cerebral şi traumatism cranio-facial, multiple plăgi, plagă contuză parietală stânga, plagă înţepată parietală dreapta, plagă înţepată cot bilateral, excoriaţie abdominală, plagă sprâncenară dreapta, plagă suprasprâncenară stânga, ce au necesitat pentru vindecare 11 - 12 zile de îngrijiri medicale.

Nu a fost suficient pentru agresori, care au distrus geamurile, farurile, oglinzile laterale şi au degradat ramele portierelor autoturismului aparţinând lui Cămârzan Daniel. Gruparea a fost în cele din urmă oprită de poliţişti, iar agresorii au ajuns în arest preventiv. Neagu George Marian, Vulpe Marian, Braşov Florin Cristian, Boubătrân Bogdan Virgil, Medinţă Vasile, Benea Daniel Mihăiţă, Ghibărţanu Mihai Viorel, Paler Ştefan şi Nichifor Marian au fost trimişi în judecată pentru tentativă la omor calificat, primii şase fiind arestaţi preventiv. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: