Un medic român spune că siropurile de tuse şi răceală pot fi un pericol, dacă nu sunt recomandate de specialişti

Un medic român spune că siropurile de tuse şi răceală pot fi un pericol, dacă nu sunt recomandate de specialişti

FOTO Shutterstock

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru, trage un semnal de alarmă, pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, despre siropurile pentru tuse şi răceală pe care părinţii le administrează copiilor, fără să consulte specialiştii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De sezon...Mulţi copii răcesc acum, când a scăzut semnificativ temperatura...Aş reveni cu o mare rugăminte adresată părinţilor: nu mai administraţi "coktailuri" de siropuri antitusive şi antihistaminice copiilor care au răceli banale!”, a scris dr. Mihai Craiu, pe Spitalul Virtual pentru Copii. 

Medicul avertizează asupra acestui pericol după ce zeci de copii din SUA a murit din cauza administrării excesive a siropurilor de tuse şi răceală. 
 
„Semnalul trebuie tras, deoarece un sondaj recent, printre părinţii americani, arată că aproape jumătate din aceştia au dat copiilor lor CCM (cough and cold medication - medicamente pentru tuse şi răceală).
 
Peste 40 de decese au fost raportate, la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive şi a supradozării accidentale sau voluntare a acestor CCM. Acesta este motivul pentru care autorităţile americane interzic utilizarea CCM ca automedicaţie, în special la copiii cu vârstă sub 4 ani. Aceste medicamente sunt etichetate cu această avertizare, chiar de către producători”, susţine dr. Mihai Craiu. 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările