Un medic explică cum poţi reduce stresul: mişcare, somn bun, relaxare, o porţie de râs şi o baie rece!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Somnul ne ajută să reducem stresul, sursa: Arhivă
Somnul ne ajută să reducem stresul, sursa: Arhivă

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu explică care sunt cele şapte moduri prin care putem scăpa de stres. Potrivit specialistului, ideal ar fi 40-45 de minute de mişcare pe zi, 7-8 ore de somn, meditaţia, relaxarea, o porţie de râs, dar şi o baie rece. „Temperatura mai scăzută a apei are efect anxiolitic, tonifiant”, afirmă medicul.

Dr. Vasi Rădulescu este medic cardiolog, autor de cărţi care popularizează educaţia pentru sănătate în rândul adulţilor şi copiilor. Medicul este renumit deoarece face de aproape zece ani educaţie pentru sănătate, explicând pe înţelesul tuturor cum funcţionează corpul uman, cum să avem grijă de el, dar şi cum să prevenim majoritatea afecţiunilor. 

„7 moduri prin care poţi reduce stresul

1. Meditaţia. Rupe măcar zece minute din timpul tău, aşază-te confortabil pe un scaun sau pe o pernă, ţine spatele drept. Conştientizează poziţia ta în spaţiu şi închide ochii. Respiră adânc. Fă-ţi ordine în gânduri. Concentrează-te pe câteva lucruri simple şi aşterne-le în mintea ta.

2. Mişcare. Ideal ar fi să faci 40-45 de minute de activitate fizică. Pe la 45 de minute este borna perfectă, unde efectele pozitive sunt clare asupra creierului, inimii, practic întregului corp. 

3. Somn bun. Dormi 7-8 ore, timp în care corpul are un interval suficient pentru mai multe cicluri de 90 de minute. Trezeşte-te cât mai blând, ideal fără alarme terifiante şi fără să apeşi butonul snooze. 

4. Pune pe hârtie lucrurile importante pe care vrei să le faci. Studiile au arătat că ai cu 40% mai multe şanse să le faci dacă le scrii undeva. Iar dacă le faci, stresul se va diminua, iar încrederea în sine şi pofta ta de acţiune vor creşte semnificativ.

5. Fă o baie rece. Sau alternează cald - rece de câteva ori. Temperatura mai scăzută a apei are efect anxiolitic, tonifiant. Vei pierde şi câteva calorii în plus, care se duc în procesul de termogeneză. 

6. Profită de timp. În primele trei ore ale dimineţii ai cel mai mare potenţial de muncă, aşa că profită. Nu folosi acel timp pentru social media sau alte activităţi care nu-ţi aduc nimic bun, fragmentându-ţi şi programul. Concentrează-te pe sarcinile mari, fă-le, iar apoi vei vedea că ziua ta arată cu totul altfel. 

7. Relaxează-te. Vei intra într-un cerc vicios crezând că munca fără oprire va duce la rezultate bune. Cheia stă în echilibru. Ai nevoie de relaxare, de un masaj, o călătorie, o ieşire cu prietenii, o sesiune de citit, un serial urmărit, o porţie bună de râs”, scrie medicul Vasi Rădulescu. 

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

   

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite