Un interlop care şi-a forţat prietena să se prostitueze în Germania nu poate fi condamnat în România. Care este piedica întâmpinată de judecători

Un interlop care şi-a forţat prietena să se prostitueze în Germania nu poate fi condamnat în România. Care este piedica întâmpinată de judecători

Tânăra a fost sechestrată şi obligată să se prostitueze Foto: arhivă Adevărul

Tribunalul Galaţi nu reuşeşte să finalizeze procesul unui tânăr judecat pentru trafic de persoane, acesta fiind acuzat că a profitat de naivitatea iubitei lui pentru a o exploata sexual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi se găsesc într-un cerc vicios într-un dosar penal ce are ca obiect traficul de persoane. Instanţa nu îl pot cita pe Iulian Andrei Baciu, inculpat în dosar, în condiţiile în care acesta este arestat în Elveţia pentru alte fapte penale, iar cât timp nu pot îndeplini procedura legală, nu pot pronunţa un verdict în acest caz.

Pentru acest motiv, pronunţarea deciziei a fost amânată de mai multe ori în ultimele şase luni şi nu se ştie când se va putea pune punct acestui proces. 

Iulian Andrei Baciu a ajuns în colimatorul anchetatorilor după ce a cunoscut o tânără pe un site de socializare în 2011 şi profitând de naivitatea acesteia, a început o relaţie sentimentală cu ea, sub pretextul că doreşte ca ulterior să formeze un cuplu.

Ulterior, tânărul i-a propus fetei să se prostitueze în Germania pentru a face rost de banii necesari în vederea asigurării unei vieţi lipsite de griji. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, individul a reuşit să o convingă pe iubita lui să fure bani şi bijuterii de la părinţi, ce au fost ulterior amanetate pentru a cumpăra bilete către Germania. Fata a crezut chiar că, după ce se va încheia aventura în Germania, se va putea întoarce acasă, unde să îşi va putea continua studiile universitare.

Ea a fost trezită repede la realitate, după ce, la doar câteva zile de când ajunsese în Germania, prietenul ei a negociat cu câţiva albanezi preţul camerei unde urma să se prostitueze. El a lovit-o cu pumnii şi picioarele, i-a spart telefonul mobil, ca să nu îşi poată contacta familia şi i-a furat cartea de identitate. În aceste condiţii, fata a fost obligată să se prostitueze.

Tânăra a fost în cele din urmă ajutată de o altă româncă ce practica prostituţia să ia legătura cu familia, iar tatăl victimei a venit în Germania, reuşind să o scape de individul care o transformase practic într-o sclavă sexuală. Ulterior, fata l-a reclamat la Poliţie. Se pare că individul şi-a făcut un obicei din exploatarea sexuală a tinerelor în diverse ţări din Europa, poliţiştii încercând în prezent să documenteze întreaga activitate infracţională a acestuia.

Iulian Andrei Baciu riscă până la 10 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de trafic de persoane.

citeste totul despre: