Un hoţ a cerut să fie cercetaţi proprietarii care l-au bătut în timp ce le jefuia casa. Verdict definitiv al judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Prins în casa pe care o jefuia de către proprietar şi ginerele acestuia, un tânăr de 31 de ani a apelat la întregul arsenal de care dispunea pentru a scăpa cu fuga.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv la 9 ani şi 6 luni de închisoare pe un tânăr de 31 de ani, Daniel Lungu, pentru tentativă la omor, tentativă de tâlhărie şi tentativă de furt calificat.

Pe 19 ianuarie 2018, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, Lungu a intrat într-o casă de pe strada Arcaşilor din Galaţi, de unde a furat mai multe „mărunţişuri“, dar şi un cuţit. A pătruns apoi prin efracţie într-o altă casă de pe aceeaşi stradă, de unde a furat câteva bijuterii. Proprietarul, A.I., l-a auzit, alarmându-şi ginerele şi fiica.

Hoţul s-a ascuns după uşa de la baie, iar când proprietarul a încercat să-l scoată afară, i-a pulverizat un spray în faţă şi a început să îl ameninţe cu cuţitul. A.I. şi ginerele său, S.B.P, au încercat din nou să îl scoată din baie, trăgându-l de haine, moment în care hoţul a devenit extrem de agresiv.

Acesta l-a lovit cu cuţitul pe proprietar, A.I., de mai multe ori în zona toracică, iar ginerele său, S.B.P., a fost tăiat la o mână. În faţa violenţei infractorului, cei doi bărbaţi au început, la rândul lor, să îl lovească pe hoţ cu pumnii până când l-au lăsat inconştient la podea. La final, toţi au ajuns la spital.

A.I. a avut nevoie de 9-10 zile de îngrijiri medicale, S.B.P. de 4-5 zile de îngrijiri medicale, iar hoţul bătut şi-a revenit după 7 zile de îngrijiri medicale. După bătaia primită, Daniel Lungu le-a cerut procurorilor ca cei doi să fie cercetaţi pentru loviturile pe care i le-au administrat, dar Parchetul i-a respins cererea pe motiv că proprietarul casei şi ginerele său au acţionat în legitimă apărare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite