Un gălăţean a dat în judecată autorităţile locale pe motiv că i-au demolat „atelierul de cercetare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Bărbatul, care susţine că este autorul a 16 invenţii şi 20 de inovaţii înregistrate la OSIM, a chemat în judecată Primăria Galaţi pentru că i-au demolat garajul, unde amenajase ceea ce numeşte un atelier de cercetare.  Municipalitatea susţine în schimb că respectiva construcţie avea caracter provizoriu.

Un bărbat din Galaţi, Aurel Cocu, a dat în judecată Primăria pe motiv că i-au demolat ilegal ”atelierul de cercetare”, amenajat într-un garaj din zona blocului BR2, în spatele fostei agenţii CFR.

Acesta susţine că are la activ 16 invenţii şi 20 de inovaţii înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, iar în acest context a cerut în 1992 şi a obţinut de la municipalitate autorizaţie pentru deschiderea unui ”atelier de cercetare”.

Demolarea construcţiei a început pe 19.05.2020 şi a fost întreruptă iniţial după ce ginerele lui Aurel Cocu a cerut autorităţilor locale un răgaz pentru a recupera bunurile din garaj şi pentru a continua pe cheltuiala proprie demolarea construcţiei.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Primăria a inventariat bunurile găsite în garaj, le-a ridicat şi depozitat într-un spaţiu aparţinând municipalităţii şi a continuat demolarea construcţiei. În plus, îi impută acum 4.173 de lei lui Aurel Cocu în contul cheltuielilor efectuate pentru demolarea ”atelierului de cercetare”.

Municipalitatea şi-a justificat acţiunea, susţinând că zona  este într-un proces  de sistematizare, ce presupune desfiinţarea vechilor garaje şi realizarea de noi locuri de parcare. În acest context, autorizaţia acordată gălăţeanului, care avea caracter provizoriu, şi-a încetat valabilitatea.

În replică, Aurel Cocu susţine că autorizaţia emisă de Primărie a vizat demolarea garajelor din zonă, nu şi a ”atelierului de cercetare”. Prin urmare, bărbatul crede că municipalitatea a făcut un abuz şi s-a adresat instanţei de judecată.

Primăria spune însă că în contractul de închiriere încheiat cu gălăţeanul se menţionează că  spaţiul este o construcţie provizorie, iar în autorizaţia de construire aferentă contractului respectiv se precizează că s-a autorizat în trecut executarea lucrărilor de montare a unui garaj mecanic, cu menţiunea că în cazul sistematizării zonei, autorizaţia îşi încetează valabilitatea. Tribunalul Galaţi se va pronunţa acum în privinţa legalităţii demolării construcţiei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Arta stradală din Bucureşti, lăsată fără un simbol. „Casa cu grafitti” din Capitală va fi demolată până la finalul lunii

Un bloc construit ilegal pe un spaţiu verde din sectorul 4 al Capitalei va fi demolat. Decizia Curţii de Apel Bucureşti, definitivă

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite