Un copil de nouă ani din Galaţi a ajuns la spital în comă alcoolică. Medicii i-au găsit o alcoolemie de peste doi la mie

Un copil de nouă ani din Galaţi a ajuns la spital în comă alcoolică. Medicii i-au găsit o alcoolemie de peste doi la mie

FOTO Arhiva Adevărul

Minorul provine din comunitatea de romi din Iveşti şi nici măcar nu are certificat de naştere. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a început o anchetă în acest caz. Se pare că măsurile vor fi drastice: copilul va fi luat din familie, aşa cum s-a întâmplat şi cu cei doi copii băuţi din Cuca, care au ajuns la spital acum două săptămâni.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost solicitat, joi, 23 iunie, în localitatea gălăţeană Iveşti, în comunitatea romă, deoarece rudele unui copil afirmau că acesta şi-a pierdut în mod inexplicabil cunoştinţa.

„Când am ajuns, într-adevăr copilul era în comă profundă, apoi şi-a mai revenit, a început să vomite şi emana o halenă alcoolică. Era în comă etanolică. A fost stabilizat şi transportat la Spitalul de Copii de un echipaj SMURD care l-a preluat de la echipajul nostru“, a precizat dr. Mihai Polinschi, director Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

Copilul, un băiat de doar nouă ani, nu ar fi băut singur, deoarece în acelaşi timp şi de la aceeaşi adresă a fost adus la Spitalul Tecuci un copil de 15 ani, care, la fel, consumase alcool. 

Se  pare că ambii copii au băut o băutură distilată, cel mai probabil ţuică. 

La Spitalul de Copii a ieşit la iveală şi alcolemia. „Copilul avea o alcoolemie de 2 g/mie. Era în comă alcoolică, dar acum e în stare bună“, a declarat dr. Eva Maria Cojocaru, de la Spitalul de Copii Galaţi.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a început o anchetă în acestt caz. „Este vorba de un băiat de nouă ani, în comă alcoolică, un copil neglijat, care nu avea nici acte”, a declarat dr. Ciprian Groza, DGASPC Galaţi. 

Cel mai probabil copilul va fi luat din familie, aşa cum s-a întâmplat şi cu cei doi copii băuţi din Cuca, care au ajuns la spital acum două săptămâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: