Un bărbat acuzat de proxenetism şi trafic de minori  a fost eliberat din arest de judecători. I s-a permis chiar să participe la o petrecere de Paşte

Un bărbat acuzat de proxenetism şi trafic de minori  a fost eliberat din arest de judecători. I s-a permis chiar să participe la o petrecere de Paşte

Foto: arhivă Adevărul

Tribunalul Galaţi l-a plasat în arest la domiciliu pe un individ judecat pentru racolarea şi exploatarea sexuală a mai multor tinere şi minore timp de nouă ani, cu toate că acesta a fost la un pas să omoare un om după ce magistraţii luaseră anterior o măsură preventivă similară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Galaţi a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu, pe 20 martie, în cazul lui Marian Felea, un individ extrem de periculos, trimis în judecată de procurorii DIICOT Galaţi pentru patru infracţiuni grave. Mai mult decât atât, judecătorii i-au permis bărbatului să părăsească domiciliul pentru a merge la o petrecere de Paşte. ”Permite inculpatului Marian Felea părăsirea imobilului de domiciliu în ziua de 9.04.2018, în intervalul orar 18:00 – 23:00, în vederea participării la un eveniment”, au precizat magistraţii în decizie.

Asta după ce, chiar în timpul procesului, Felea a comis o nouă infracţiune, fiind vorba de tentativă de omor, acest lucru fiind posibil pentru că mai bine de jumătate de an judecătorii l-au menţinut în arest la domiciliu.

Pe 19 septembrie 2017, Tribunalul Galaţi înlocuise arestul la domiciliu cu arestarea preventivă în cazul acestuia. Marian Felea este judecat alături de Daniel Felea şi Alina Tăbăcaru pentru că a racolat, transportat şi cazat mai multe fete în Italia, obligându-le ulterior să practice cea mai veche meserie din lume.

Gruparea infracţională se orienta cu predilecţie către tinere şi minore ce proveneau din familii dezorganizate sau cu probleme financiare, în special din mediul rural. Anchetatorii au descoperit că Marian Felea a racolat în perioada 2005-2007 un număr de cinci fete, pe care le-a forţat apoi să se prostitueze în oraşul Padova din Italia.

Procurorii estimează că proxenetul a obţinut de pe urma exploatării sexuale a fetelor peste 200.000 de euro. Individul a continuat să racoleze tinere şi în perioada 2013-2016, timp în care a obţinut din prostituţie încă 100.000 de euro.

Marian Felea şi Daniel Felea au încercat să spele banii, cumpărând imobile în Galaţi şi în zonele limitrofe prin diverşi interpuşi. DIICOT Galaţi a efectuat mai multe percheziţii, în urma cărora a ridicat în vederea confiscării de la locuinţele proxeneţilor diverse înscrisuri, bani, telefoane mobile şi maşini. 

Marian Felea este judecat acum pentru comiterea a patru infracţiuni extrem de grave, pornind de la trafic de minori, trafic de persoane şi până la proxenetism şi spălare de bani, dar judecătorii nu par impresionaţi de palmaresul acestuia, apreciind că nu prezintă pericol social.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările