Ucrainean cu permis auto falsificat, depistat la volan, la intrarea în România, pe la Vama Galaţi-rutier

Ucrainean cu permis auto falsificat, depistat la volan, la intrarea în România, pe la Vama Galaţi-rutier

FOTO Poliţia de Frontieră

Bărbatul a declarat poliţiştilor că a obţinut permisul, contra sumei de 250 de euro, de la o şcoală de şoferi din Ucraina. Omul a precizat că nici prin cap nu i-a trecut că documentele ar fi false, deşi şi în Ucraina procedura legală presupune un examen scris şi de îndemânare cu poliţiştii de la Rutieră, etape pe care el nu le-a parcurs.

Un cetăţean ucrainean în vârstă de 30 de ani se află în situaţia paradoxală de a fi, în acelaşi timp, şi infractor şi victimă, după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră gălăţeni, la intrarea pe teritoriul României, cu un permis auto fals.

Bărbatul a fost depistat în data de 11 septembrie 2019, în jurul orei08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui autoturism marca Renault. El a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

„În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că  L.O.  nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prezentat la control,  de la o şcoală de şoferi din Ucraina, în schimbul sumei de 250 de euro”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Ucraineanul a mai spus că nu a ştiut că documentul este fals, deşi a recunoscut că nu a susţinut examenele obligatorii prin lege, cu poliţiştii din ţara de origine, însă a mărturisit că a crezut că suma de 250 de euro plătită pe documente include şi şpaga aferentă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: