Turc dat pe mâna procurorilor după ce a încercat să dea şpagă ofiţerului care l-a prins cu o asigurare auto falsă

Turc dat pe mâna procurorilor după ce a încercat să dea şpagă ofiţerului care l-a prins cu o asigurare auto falsă

FOTO Arhiva Adevărul

Încercarea de corupere a fost sesizată la telefonul verde la Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), iar urmare a prinderii acestuia în flagrant, cetăţeanul turc este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un poliţist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Galaţi a formulat denunţ la  Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), prin telefonul verde, după ce un un turc a încercat să-l mituiască.

„Cazul prin care sesiza faptul că un cetăţean turc i-a oferit ofiţerului o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale, după ce a fost depistat conducând un autoturism pentru care a prezentat o asigurare RCA falsă, a fost înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi”, a precizat DGA Galaţi.

În baza ordonanţei de delegare emisă de unitatea de parchet competentă, miercuri, 28 martie 2018, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au prins în flagrant pe cetăţeanul turc în timp ce acesta i-a oferit, cu titlu de mită, suma de 200 euro ofiţerului de poliţie.

În fapt, cetăţeanul turc l-a rugat insistent, telefonic, pe poliţistul de frontieră să nu ia măsurile legale, menţionând că este în drum spre Galaţi, deplasându-se de la Bucureşti şi că va rezolva această problemă, lăsând să se înţeleagă că va oferi o sumă de bani sau alte foloase cu scopul ca acesta să nu întocmească dosar penal pentru faptele constatate.

Poliţistul a refuzat categoric oferta acestuia, menţionând că va lua măsurile legale ce se impun şi a formulat denunţ la  DGA. Urmare a prinderii în flagrant, cetăţeanul turc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: