Tupeul unui recidivist care a sărit să omoare doi poliţişti cu un ciocan pentru că au „îndrăznit“ să-l oprească în trafic

Tupeul unui recidivist care a sărit să omoare doi poliţişti cu un ciocan pentru că au „îndrăznit“ să-l oprească în trafic

Foto: playtech.ro

Un individ de 53 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost protagonistul unei urmăriri în trafic, în timpul căreia i-a ameninţat pe poliţişti cu moartea şi s-a opus arestării.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Costel Lungu, un gălăţean de 53 de ani, la un an şi 6 luni de închisoare pentru conducere a unui vehicul fără permis şi două fapte de ultraj.

Individul este recidivist, la data comiterii faptelor fiind în termenul de încercare al unei pedepse cu închisoarea de 2 ani şi 10 luni aplicată de Judecătoria Galaţi. Instanţa a contopit acum cele două pedepse, în final bărbatul fiind condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie.

Individul a dat dovadă de un tupeu ieşit din comun după ce, pe 24.10.2018, a refuzat să oprească maşina pe care o conducea la semnalele oamenilor legii. Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti patrulau în imediata apropiere a localităţii Frumuşiţa şi au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui şofer care conducea un autovehicul, marca Hyundai Lantra, care se deplasa din direcţia localităţii Ijdileni către Frumuşiţa.

”Deşi a observat semnalele efectuate de lucrătorul de poliţie, inculpatul a accelerat continuându-şi deplasarea, fiind pe punctul de a-l acroşa pe agentul de poliţie O.R., acesta fiind nevoit să se ferească din calea autoturismului”, precizează procurorul de caz în rechizitoriu.

Surd la focurile de avertisment ale poliţiştilor

Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea autoturismului condus de Costel Lungu, dar acesta nu a dat niciun semn că intenţiona să oprească. Astfel, după ce s-a deplasat pe mai multe străzi din localitatea Frumuşiţa, a traversat DN26, ajungând pe un drum agricol. Aici, unul dintre poliţişti a efectuat un foc de avertisment în plan vertical cu arma din dotare, dar şoferul nu a fost deloc impresionat. Acesta a ajuns la o stână, pe care a ocolit-o de două ori, întorcându-se şi continuând să se deplaseze către localitatea Ijdileni.

”Inculpatul a continuat să conducă, ajungând în faţa curţii locuinţei sale din localitatea Ijdileni, unde a coborât şi a luat un ciocan de pe capota unui alt autoturism parcat, cu care s-a îndreptat  ameninţător către cei doi poliţişti  care îl somau să se oprească. În tot acest timp, inculpatul i-a ameninţat pe aceştia că le va da cu ciocanul în cap şi-i va omorî. Văzând că se apropie ameninţător, agentul de poliţie O.R. a efectuat din nou un foc de avertisment în plan vertical cu arma din dotare, în timp ce agentul M.C. a reuşit să-i imobilizeze mâna  inculpatului, luându-i  ciocanul. Ulterior, cei doi lucrători de poliţie l-au  imobilizat, deşi acesta s-a opus încătuşării. În aceste împrejurări, agentul de poliţie O. R. a suferit mai multe leziuni traumatice la ambele mâini”, se menţionează în rechizitoriu.

Povestea inventată pe care le-a servit-o judecătorilor

Ulterior, Costel Lungu a inventat o întreagă poveste, pe care a prezentat-o instanţei, în încercarea de a scăpa de răspunderea penală. ”Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, inculpatul Costel Lungu a recunoscut săvârşirea faptei de conducere a vehiculului, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce. În ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de ultraj, acesta a recunoscut circumstanţiat săvârşirea faptelor arătând că într-adevăr i-a ameninţat pe cei doi poliţişti cu un ciocan, dar intenţiona doar să se apere de aceştia, întrebându-i ce caută în curtea lui. Inculpatul a menţionat că doar s-a prefăcut că-i loveşte pe poliţişti, iar aceştia au devenit tot mai agresivi trăgând un foc de armă în sus. De asemenea, inculpatul a mai precizat că nu a oprit autoturismul întrucât nu a văzut ca poliţiştii să-i facă semn să oprească, nu a realizat că maşina care îl urmărea este a Poliţiei, nefiind inscripţionată şi nici nu a auzit primul foc de armă pe care aceştia l-au tras. Acesta susţine că a mers la stână să cumpere o oaie, dar nu a oprit întrucât nu era nimeni acolo”, este relatarea din alt film a individului, care pare că a fost surd şi orb la tot ce s-a întâmplat în jurul lui din momentul în care poliţiştii au pornit în urmărirea lui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: