Tupeu de infractor: S-a prezentat la Poliţia de Frontieră ca să ridice o maşină de lux cu o procură falsă

Tupeu de infractor: S-a
prezentat la Poliţia de Frontieră ca să ridice o maşină de lux cu o procură
falsă

Foto: Poliţia de Frontieră Galaţi

Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, este cercetat pentru fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, după ce a încercat să obţină restituirea unui bolid de lux aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi cu acte false.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 10 octombrie, la sediul Poliţiei de Frontieră Galaţi s-a prezentat un bărbat de 42 de ani cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, care a cerut să îi fie restituită o maşină aflată în custodia instituţiei, fiind vorba de un autoturism marca Porsche.

Bărbatul le-a prezentat poliţiştilor de fontieră o procură în original eliberată de un notar public din Ucraina, iar ca să fie şi mai credibil, a depus şi o traducere în limba română a documentului autentificat la notar, dar şi un certificat de înmatriculare eliberat în luna februarie 2018 de autorităţile ucrainene pe numele N. Petro. 

Având suspiciuni legate de autenticitatea actelor, oamenii legii au cerut clarificări autorităţilor din Ucraina, iar acestea le-au comunicat că procura prezentată de bărbat este falsă. Pus în faţa evidenţei, acesta a declarat că nu ştia că actele sunt false, argumentând că le-a primit prin curier, intenţia lui fiind să ridice maşina şi să o predea proprietarului.

Maşina marca Porsche a fost indisponibilizată în 2016 la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, deoarece a făcut obiectul unui litigiu. Bărbatul s-a ales acum cu dosar penal pentru fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

citeste totul despre: