Trofeu internaţional pentru un îndrăgit ansamblu folcloric din Moldova

Trofeu internaţional pentru un îndrăgit ansamblu folcloric din Moldova

Membrii ansamblului Doiniţa Covurluiului FOTO CCDJ

La Festivalul Internaţional de Folclor „Easter in Prague”, desfăşurat la sfârşitul lunii martie în Cehia, ansamblul „Doiniţa Covurluiului” din Galaţi a obţinut trofeul „Exceptional Performance”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 23-26 martie, Praga a găzduit Festivalul Internaţional de Folclor „Easter in Prague”, la care au participat ansambluri de copii şi tineret din 10 ţări.

Pe scena în aer liber amplasată pe malul Vltavei, alături de un ansamblu din ţara-gazdă, Cehia, şi-au prezentat dansurile şi costumele tradiţionale  grupuri din Italia, Grecia, România, Lituania, Germania, Estonia, Macedonia, Spania şi Polonia.

România a fost reprezentată de un grup de 25 de elevi ai Şcolii  de Arte a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, de la clasele Iniţiere folclor, ce funcţionează sub îndrumarea doamnei profesor Mihaela Horujenco. Tinerii artişti gălăţeni au susţinut un program de dansuri tradiţionale româneşti din Moldova şi Ţara Oaşului.

Agenţia Blue Diamond Events, organizatorul festivalului internaţional, a recompensat evoluţia românilor cu trofeul „Exceptional Performance” (reprezentaţie extraordinară). 

„Nu este prima performanţă internaţională de acest tip a elevilor clasei Iniţiere folclor, ei au deja un palmares impresionant. Deoarece reprezintă instituţia noastră şi apar adesea în spectacole alături de Ansamblul Folcloric Doina Covurluiului, micuţii şi-au ales ca nume de scenă Doiniţa Covurluiului, nume sub care gălăţenii i-au cunoscut şi i-au îndrăgit”, a declarat Florin Zaharia, managerul Centrului Cultural Dunărea de Jos, sub tutela căruia funcţionează ansamblul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: