Trei români au furat colete Amazon în valoare de jumătate de milion de euro. Cum i-au prins carabinierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depozitul unde erau aduse coletele Amazon furate FOTO stiridiaspora.ro
Depozitul unde erau aduse coletele Amazon furate FOTO stiridiaspora.ro

Poliţiştii italienii au arestat trei români după ce i-au surprins în timp ce goleau un camion cu produse Amazon ce trebuiau livrate în Spania şi Italia. Carabinierii îi puseseră sub urmărire pe hoţi pentru a afla cine le sunt complicii şi unde duc bunurile furate.

Carabinierii de la staţia Bereguardo, cei ai Unităţii de Investigaţii a Comandamentului Provincial din Pavia şi mai mulţi membri ai departamentului de "Securitate şi Prevenirea Pierderilor" din cadrul gigantului american Amazon au efectuat zilele trecute o acţiune comună pentru identificarea şi reţinerea unor hoţi care au provocat companiei pagube uriaşe.

Reprezentanţii companiei Amazon au descoperit că multe din coletele expediate pe ruta dintre Spania şi Veneto  şi transportate de o companie românească nu mai ajungeau la destinaţie, astfel că au început verificările. Au aflat astfel că bunurile se ”pierdeau” în timpul transportului, aşa că au anunţat Poliţia, scrie agenţia ANSA.

 Pe 21 octombrie, carabinierii au pus sub urmărire un camion ce aparţinea unei firmei româneşti care transporta colete de la Amazon. La un moment dat, autovehiculul a ieşit de pe autostradă într-o zonă izolată, în care se află mai multe depozite abandonate.

Depozit clandestin folosit pentru ascunderea bunurilor furate

Acolo, şoferul român în vârstă de 32 de ani a oprit camionul şi a început să descarce marfa, ajutat de alţi doi români, un bărbat în vârstă de 51 de ani şi de fiul acestuia de 34 de ani, unul rezident în Italia şi unul în Spania.

În autovehicul erau transportate bunuri de peste 200 de mii de euro, care acum vor fi returnate destinatarilor. Carabinierii au mai găsit în depozit şi alte pachete Amazon cu o valoare estimată la peste 200 de mii de euro. Poliţiştii inventariază în prezent toate bunurile pe care le-au găsit în depozit pentru a stabili cine sunt proprietarii, oamenii legii suspectând că acestea provin din alte furturi.

Operaţiunea a permis recuperarea de bunuri a căror valoare este estimată în total la aproape 500 de mii de euro. Cei trei români au fost reţinuţi şi vor fi acum puşi sub acuzare pentru furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum fura o româncă în Italia. Modificase căruciorul copilului ca să nu declanşeze sistemele antifurt

Cinci escroci care au luat credite cu acte false au scăpat prin prescrierea faptelor. Dovada că în procesul penal timpul curge în favoarea inculpaţilor

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite