Trei bărbaţi au fost reţinuţi cu focuri de armă, după ce au trecut râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice

Trei bărbaţi au fost reţinuţi cu focuri de armă, după ce
au trecut râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice

Toţi bărbaţii implicaţi s-au ales cu dosare penale. Foto: Adevărul

Pentru reţinerea acestora a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase două focuri de avertisment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţistii de frontieră de la Oancea, ieşiţi la patrulare cu autospeciala care funcţionează pe principiul termoviziunii, au observat, pe direcţia localităţii Cavadineşti, trei persoane care nu aveau ce căuta în zonă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiaşi sector, care a încercat să-i legitimeze pe cei trei. Surpriza oamenilor legii a fost atunci când au văzut că suspecţii le fug de sub nas. Pentru reţinerea acestora, care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase două focuri de avertisment.

Astfel au fost reţinuţi şi identificaţi trei bărbaţi, cetăţeni din Republicii Moldova cu vârste cuprinse 25 şi 33 ani. În apropierea zonei unde au fost depistaţi cei trei, poliţiştii de frontieră au mai identificat o persoană cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, care conducea un autovehicul marca Mercedes înmatriculat în Bulgaria. În urma controlului efectuat asupra autovehicului au fost descoperite în portbagaj trei perechi de încălţăminte, trei perechi de pantaloni, trei geci şi alte obiecte de uz personal. Bărbatul a declarat că a preluat bunurile de la o persoană din localitatea Cahul – Republica Moldova, iar pentru suma de 1.300 lei moldoveneşti trebuia să le transporte în România, unde trebuia să le predea celor trei persoane depistate de lucrătorii de la frontieră.

Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin şi din declaraţiile bărbaţilor s-a stabilit că persoanele în cauză au trecut râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice, pe care au abandonat-o şi intenţionau să se deplaseze în Italia în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei cetăţeni moldoveni lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar lui  Petru P. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: