Trei asocieri de firme „se bat” pentru a obţine contractul de 3,8 milioane de lei pentru reconversia punctelor termice

Trei asocieri de firme „se bat” pentru a obţine contractul de 3,8 milioane de lei pentru reconversia punctelor termice

Punctele termice devin centrale de cartier. FOTO Arhivă Adevărul

În una dintre asocierile care au depus oferte se află chiar Calorgal SA Galaţi, compania care are în administrare punctele termice ce urmează să fi transformate, în maximum trei luni, în centrale termice de zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Licitaţia pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de transformarea a 20 de puncte termice din Galaţi în centrale de zonă (cartier) se apropie de un deznodământ. 

Potrivit unor surse din Primăria Galaţi, trei asocieri de firme au depus oferte în cadrul licitaţiei lansate de municipalitate. Prima dintre acestea are ca lider firma Primo, în asociere cu Gazterm Proiect şi Criomec. A doua este condusă de Cyclon Tech (cu subcontractorii Automatserv, Gimvest, Termaexim şi Aqua Termo Sanit SRL, iar a treia este asocierea din Romterm şi Calorgal SA.

După cum se poate observa, majoritatea firmelor din Galaţi, printre ele numărându-se şi Calorgal SA, compania cu capital integral public care are în administrare, în prezent, sistemul centralizat de termoficare din oraş.

Valoarea estimată a contractului pentru achiziţia şi montajul instalaţiilor de producere a energiei termice este de 3,8 milioane de lei cu  tot cu TVA, adică o medie de aproximativ 190.000 de lei pentru fiecare punct termic.

Finanţarea ar trebuie asigurată de municipalitate din creditul de 100 de milioane de lei contractat de Primărie la CEC Bank, însă la „prima strigare” consilierii locali nu au fost de acord. După toate probabilităţile, propunerea va reveni pe mesele aleşilor sau edilul va propune o altă sursă de finanţare.

Una peste alta, conversia punctelor termice în centrale de cartier s-ar putea face în circa 90 de zile de la semnarea contractului. O incertitudine importantă este legată de furnizarea apei calde, dat fiind că proiectul scos la licitaţie rezolvă doar chestiunea încălzirii locuinţelor arondate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: