Traficant de droguri păcălit de un consumator. A primit aproape 2.000 de euro falşi pentru sute de pastile de Ecstasy

Traficant de droguri păcălit de un consumator. A primit aproape 2.000 de euro falşi pentru sute de pastile de Ecstasy

Poliţiştii au confiscat 500 de pastile de Ecstasy de la traficant Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a finalizat un dosar atipic de trafic de droguri. Principalul protagonist este Florin Valentin Balmuş, un gălăţean care a decis să câştige bani din cumpărarea şi revânzarea de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au stabilit că Florin Valentin Balmuş pleca periodic în Olanda, începând cu luna decembrie 2015, de unde cumpăra pastile de Ecstasy, pe care le revindea în România la un preţ de 10 euro pentru o pastilă. 

Pentru că nu avea o clientelă stabilă şi "fidelă", Florin Valentin Balmuş a încercat să vândă pastilele de Ecstasy în discoteci din Galaţi, la un preţ de 50 de lei de pastilă, dar a intrat repede în vizorul poliţiştilor. Până să-l oprească pe traficant, oamenilor legii le-a căzut în plasă şi un falsificator de valută, pe nume Dumitru Rusu. 


Acesta era consumator de droguri şi a cumpărat 200 de pastile de Ecstasy de la Florin Valentin Balmuş, cu 1.950 de euro falşi. Practic, l-a tras pe sfoară pe traficantul de droguri pentru a putea să consume droguri în continuare. S-a dovedit ulterior că banii falşi fuseseră cumpăraţi de la persoane din Brăila, rămase până acum neidentificate. 

Procurorii DIICOT Galaţi au stabilit că ”bancnotele fac parte din tipul de fals cu indicativul european EUA 0050P5, contrafacere offset. Prima apariţie a acestui tip de fals a fost semnalată în Franţa la data de 17.06.2003, iar până în prezent, la nivel european, a fost descoperit şi retras din circuitul monetar un număr de 1.127.549 de bancnote din acest tip de contrafacere”. 

200 de pastile de Ecstasy descoperite în urma percheziţiei

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi l-au prins în flagrant pe Florin Valentin Balmuş când încerca să vândă 300 de pastile de Ecstasy. La percheziţia efectuată la locuinţa prietenei lui Balmuş, oamenii legii au mai găsit alte 200 de pastile de Ecstasy. După ce a fost săltat de poliţişti, Florin Valentin Balmuş l-a dat pe mâna oamenilor legii şi pe un alt consumator de droguri, Cătălin Ungureanu. 

Pe 18 mai, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Florin Valentin Balmuş la patru ani şi o lună de închisoare cu executare pentru  introducerea în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, în timp ce Dumitru Rusu a primit doi ani şi cinci luni de închisoare pentru punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi deţinerea de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, dar cu suspendarea sub supraveghere a executării. 

Cătălin Ungureanu a fost, la rândul său, condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările