Tone de pepeni şi alte sute de kilograme de produse agricole au fost confiscate de poliţiştii locali. Comercianţii nu aveau licenţe de vânzare

Tone de pepeni şi alte sute de kilograme de produse agricole au fost confiscate de poliţiştii locali.
Comercianţii nu aveau licenţe de vânzare

Pepenii aparţinând comercianţilor fără licenţe de comerţ au fost confiscaţi Foto: Poliţia Locală Galaţi

Producătorii sau comercianţii care îşi valorifică marfa ocupând domeniul public fără a deţine licenţe de comerţ stradal au intrat în colimatorul poliţiştilor locali. Vizate sunt persoanele fizice şi agenţii economici care nu respectă legislaţia în vigoare şi scot la vânzare produse perisabile fără a ţine cont de regulile clare ale modului în care se face comerţul în spaţiile special amenajate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cursul zilei de ieri, 12 iulie 2017, angajaţii Serviciului Control Activităţi Comerciale Galaţi au verificat o serie de comercianţi, aplicând şapte sancţiuni în valoare de 3.000 lei. Acţiunile au avut loc pe Bulevardul Dunărea şi pe strada Victor Vîlcovici din Galaţi.

Astfel, poliţiştii locali au dat cinci amenzi la Legea 12/1990, pentru comerţ în locuri neautorizate (două sancţiuni), comerţ fără documente de provenienţă (trei sancţiuni); o sancţiune în conformitate cu prevederile HCL 307/2006 - ocuparea domeniului public fără autorizaţie (o sancţiune) şi o altă sancţiune a fost aplicată pentru proferare de injurii şi ameninţări (Legea 61/1991).

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării următoarele bunuri: 1.950 kilograme de pepeni verzi, 657 kilograme de pepeni galbeni, 133 kilograme de porumb pentru fiert, 221 kilograme de roşii şi 12 pachete ţigări provenind din Republica Moldova. Conform legislaţiei în vigoare, marfa perisabilă confiscată a fost predată pe bază de proces verbal unei societăţi comerciale.

”Acţiuni similare vor fi întreprinse de agenţii Poliţiei Locale şi în alte zone ale municipiului Galaţi.  De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale Galaţi au aplicat peste 800 de sancţiuni comerciale în valoare totală de 305.400 lei”, au declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În 83 dintre cazuri s-a luat şi măsura complementară de confiscare a unor bunuri, după cum urmează: 214 pachete de ţigări, 88 litri băuturi alcoolice, 532,8 kilograme de peşte, 6,6 kilograme de icre. Valoare estimată a bunurilor confiscate depăşeşte 7.500 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările