Terorizaţi după aproape 200 de cutremure, oamenii din Izvoarele au crezut că şi seismul din Vrancea s-a produs tot la ei

Terorizaţi după aproape 200 de cutremure, oamenii din Izvoarele au crezut că şi seismul din Vrancea s-a produs tot la ei

Localnicii din Izvoarele află astăzi de la specialişti ce se întâmplă cu satul lor.

Obişnuiţi deja cu mişcările pământului, localnicii din Izvoarele au fost ferm convinşi că şi seismul de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs tot în zona lor. Abia apoi au aflat că a fost vorba despre un cutremur din Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii din Izvoarele s-au trezit astăzi dimineaţă ceva mai devreme, zguduiţi bine de un cutremur de pământ. Obişnuiţi cu „zgâlţâiala”, localnicii au crezut că este vorba doar despre o mişcare a pământului de sub ei. Abia mai târziu au aflat că este vorba despre un cutremur de magnitudine mult mai mare şi produs în Vrancea. 

„A fost el un pic mai agresiv, cel puţin pe final, dar am zis că-i tot de la noi”, spune primarul Ioan Neculau. Acesta a convocat pentru astăzi la prânz o întâlnire la Căminul Cultural unde localnicii, cu mic, cu mare, vor putea afla ce se întâmplă cu satul lor. Va veni şi prefectul, vor veni şi doi parlamentari, dar cel mai important este faptul că la întâlnire fi prezenţi şi trei specialişti în fizica pământului.

„Unul dintre ei are şi talent didactic, aşa că le va povesti oamenilor pe înţelesul lor. Mai ales copiii vor avea de câştigat pentru că li se va povesti şi ce trebuie să facă în caz de dezastru”, a mai explicat primarul localităţii Slobozia Conachi.

Până la această oră, niciun localnic nu a semnalat pagube materiale. Tot de la primarul Ioan Neculau aflam că s-a exagerat mult cu pagubele produse de cutremurele din ultmele 14 zile. „Oamenii au casele solide, doar 16 locuinţe s-au ales cu mici crăpături după aceste cutremure”, ne-a mai precizat Ioan Neculau.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările